Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

3 eenvoudige tips om meer ruimte te creëren in je tuin

De meeste mensen vinden het prettig om een ruime tuin te hebben. Niet altijd is er in de tuin zoveel ruimte als je zelf zou willen. Je tuin vergroten is meestal geen optie, maar gelukkig kun je wel meer ruimte in de tuin creëren door deze praktisch in te richten. Wil jij ook graag meer ruimte creëren in de tuin? Dan noemen we hieronder een aantal handige tips. Met behulp van deze tips slaag jij erin om je tuin beter in te richten, waardoor je meer ruimte hebt.

Begin met een grote schoonmaak

Is jouw tuin gevuld met spullen die je niet meer gebruikt? Dan is het aan te raden om deze eerst te verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan een verroeste vuurkorf, kapot tuinmeubilair of fietsen die in dusdanig slechte staat zijn dat ze niet te repareren zijn. Ook is het aan te raden om onkruid uit de tuin te verwijderen. Je zal zien dat de tuin een stuk ruimer oogt zodra je de troep een beetje hebt opgeruimd. Zodra de tuin netjes is opgeruimd kun je beginnen met het herinrichten van de tuin.

Zorg voor de juiste tuinmeubelen

Ook de tuinmeubelen hebben veel invloed op de ruimte in de tuin en ook op de uitstraling ervan. Daarom is het een goed idee om een loungeset voor in de tuin te halen. Dat zorgt voor meer ruimte dan wanneer je losse tuinstoelen haalt. Een loungeset kun je netjes in de hoek van de tuin plaatsen, waardoor je in de rest van de tuin meer ruimte hebt. Uiteraard is het ook van belang dat je een tuinset koopt die goed op de uitstraling van je tuin aansluit. Dat is echter ook een kwestie van smaak.

Geef fietsen en scooters een vaste plek

Woon je met meerdere mensen samen en zijn er hierdoor altijd meerdere fietsen en/of scooters in de tuin te vinden? Geef deze dan een vaste plek in de tuin. Je kunt bijvoorbeeld een fietsenrek aanschaffen om de tuin netjes te houden. Zeker als jullie meerdere fietsen hebben, kan dit de tuin al snel rommelig maken. Als je een schuur hebt, kun je de fietsen ook daarin plaatsen. Dit is ook beter voor de fietsen dan wanneer ze steeds in aanraking komen met alle weersinvloeden.

Tot slot kun je er door middel van verlichting voor zorgen dat je tuin ook in het donker ruimer oogt en bovendien gezelliger blijft.