Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Hoe werkt Chromecast

[vc_row][vc_column][vc_column_text] Overweeg je om een Google Chromecast aan te schaffen, maar heb je geen idee hoe het werkt of wat je er aan hebt? In dit artikel leg ik je in het kort uit wat een Google Chromecast is en hoe het werkt. 

Wat is een Google Chromecast?

De Google Chromecast is een compacte mediaspeler die je via een HDMI-uitgang eenvoudig aansluit op je televisie. Hierdoor verander je jouw ‘normale’ televisie in een smart-tv. In de afbeelding hieronder zie je een voorbeeld van een Google Chromecast die is aangesloten op een televisie.
Heeft jouw televisie, net zoals de tv in de afbeelding, een HDMI-poort aan de achterkant van het apparaat? Dan blijft het apparaat verscholen achter de televisie, zoals je kunt zien in de afbeelding. De Google Chromecast moet aangesloten worden op stroom, dit kan via de USB-aansluiting van je televisie of via het stopcontact.

Hoe werkt de Chromecast?

Nu je weet wat een Google Chromecast is, gaan we verder naar de werking van het apparaat. Hieronder staat in het stappenplan exact beschreven hoe je het apparaat installeert en bedient.

De installatie

  • Stap 1: Heeft je televisie een USB-aansluiting? Zo ja, sluit de USB-stekker van de Google Chromecast aan op de USB-aansluiting van de televisie. Heeft je televisie geen USB-aansluiting? Sluit de USB-aansluiting van je Google Chromecast aan op de bijgeleverde adapter en druk de adapter vervolgens in het stopcontact.
  • Stap 2: Sluit de Google Chromecast aan op een HDMI-poort en navigeer met je afstandsbediening naar het juiste HDMI-kanaal.
  • Stap 3: Download de Google Home applicatie op je telefoon of tablet. Zodra de download klaar is open je de applicatie. De app start met zoeken naar Chromecast-apparaten in de buurt. Zodra je jouw apparaat ziet, klik het dan aan. Je ziet dat er op je televisie en telefoon een code verschijnt. Komen de code’s overeen? Klik dan op verder gaan, je telefoon of tablet is nu rechtstreeks verbonden met het apparaat. Om de Chromecast herkenbaar te maken kun je het een naam geven, bijvoorbeeld: ‘Televisie woonkamer’. Tot slot moet je verbinding maken met je WiFi-netwerk. Heb je dit gedaan? Dan ben je klaar om de Google Chromecast te gebruiken.

De bediening

Als het apparaat eenmaal geïnstalleerd is ben je klaar om te streamen naar je televisie. Kom je het onderstaande Chromecast-icoontje tegen in een applicatie? Dan kun je vanuit die app streamen naar je tv. Veel populaire applicaties, zoals: Netflix, Videoland, YouTube en Ziggo Go, hebben de mogelijkheid om content te streamen naar je televisie. Wil je precies weten met welke applicaties je kunt streamen naar je televisie? Open dan de Google Home app. Hierin zie je precies welke apps geschikt zijn om te streamen naar je Google Chromecast. Open een applicatie en klik op het Chromecast-icoontje om verbinding te maken tussen de app en je Google Chromecast. Zodra er verbinding is kun je een video aanklikken en de video wordt afgespeeld op je televisie.

Chromecast kopen

Weet je voldoende over de werking van Google Chromecast en wil je er graag één kopen? Vergelijk dan hier de prijzen van verschillende aanbieders. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]