Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Badkamer schoonmaken

De badkamer is een plek die dagelijks veelvuldig gebruikt wordt. Veel gebruik zorgt ook voor veel viezigheid. Vandaar moet je regelmatig de badkamer schoonmaken. Echter, het schoonmaken van de hele badkamer is nogal een klus. Vandaar dat wij in dit artikel je een aantal tips meegeven waarmee jij je voordeel kunt doen.

Badkamer schoonmaken met HG

Je kunt je badkamer eenvoudig schoonmaken met HG. Hieronder vind je diverse producten die effectief viezigheid bestrijden.

Badkamer schoonmaken stappenplan

Glanzende badkamertegels en een blinkende kraan, met ons stappenplan voor het schoonmaken van je badkamer heb je in no time weer een schone badkamer!

Douchegordijn reinigen

Als eerste gaan we het douchegordijn reinigen. Was het gordijn op 40 graden met een vaatwastablet of met wat wasmiddel en azijn. Hiermee verwijder je kalkaanslag en andere viezigheid. Hang het gordijn na het wassen direct op.

Badkuip schoonmaken

Vul een emmer met heet water en azijn. Sop de badkuip in met het goedje en laat het een kwartier intrekken. Maak vervolgens een doek nat en voeg wat azijn toe op de doek. Neem de gehele badkuip af met de doek. Spoel na met water en neem de badkuip af met een droge doek. Heb je gele vlekken in de badkuip? Neem een natte doek en voeg wat citroensap toe. Poets vervolgens de gele vlekken weg. Spoel weer na met water.

Spiegel schoonmaken

De spiegel moet ook regelmatig schoongemaakt worden. Doe dit met een natte doek en wat afwasmiddel. Neem de spiegel daarna af met een mircovezeldoekje. Zodoende zorg je ervoor dat er geen strepen achterblijven. Toch strepen? Maak van krantenpapier een natte prop en haal hiermee de laatste strepen weg.

Badkamertegels schoonmaken

Vervolgens gaan we de badkamertegels schoonmaken. Vul een emmer met heet water en wat azijn. Wrijf alle badkamertegels in met het goedje en laat het even intrekken. Neem daarna de tegels af met een droog microvezeldoekje. Maak de voegen schoon met wat bleekmiddel en een tandenborstel. Poets alle voegen ermee in en laat het even intrekken. Spoel vervolgens na met water.

Douchekop schoonmaken

De douchekop zit vaak vol met kalk. Het is dus zaak om dit te verwijderen. Poets de douchekop droog met een droge doek en leg het in een bak met heet water en azijn. Het kalk lost zich op deze manier op.

Wastafel schoonmaken

Tot slot gaan we de wastafel schoonmaken. Vul ook hier weer een emmer met heet water en voeg wat azijn toe. Poets de wastafel schoon en poets nog na met een droge microvezeldoek.

Toilet schoonmaken

Als eerste verwijderen we het toiletblokje uit de WC-pot. Spuit vervolgens toiletreiniger onder de rand. Poets onder de randen en poets de wanden vervolgens met je toiletborstel na en laat het goedje even intrekken. Tip. Je kunt je WC-borstel rechtop in de WC zetten terwijl het goedje intrekt. Zodoende wordt de borstel ook mooi schoon. Spuit nu allesreiniger op de bril, buitenkant, randen en WC-knop en laat dit intrekken. Neem vervolgens alles af met een vaatdoek. Poets de WC nog een keer goed door met de WC-borstel en spoel een keer door.

Voila. Het schoonmaken van je badkamer zit er weer op!

Hoe vaak moet ik mijn badkamer schoonmaken?

Om veel viezigheid te voorkomen moet je wekelijks je badkamer schoonmaken. Zodoende voorkom je dat de viezigheid zich ophoopt en dat de klus alleen maar groter wordt. Hoe groter de klus, hoe minder zin je er ook in krijgt om het schoon te maken.