Hoe werkt Sonos

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Hoe werkt Sonos?

Tegenwoordig zie je in veel woningen en bedrijven een Sonos geluidssysteem staan. Wellicht dat je het ook wel bij je eigen werk of bij je vrienden of familie hebt zien staan. Dit is niet zonder reden, want Sonos is één van de meest populaire audio en HiFi merken van dit moment. In dit artikel leg ik je uit wat Sonos is, hoe het werkt, wat voor typen Sonos er zijn en waar je het goedkoopst een Sonos geluidssysteem kan kopen.

Wat is Sonos?

Sonos is een geluidssysteem waarmee je overal in huis draadloos muziek kunt luisteren. Het geluidsysteem bestaat uit één of meerdere speakers, die allemaal op elkaar aangesloten kunnen worden, die bediend worden door een app. In de afgelopen jaren heeft het merk een behoorlijke reputatie opgebouwd als het gaat om het leveren van kwaliteitsspeakers en het ontwikkelen van een sterke ondersteunende applicatie. Oftewel met Sonos haal je een geluidsysteem in huis van hoge kwaliteit.

In het filmpje hieronder zie je een uitleg over wat Sonos precies is.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=eLoxSS1PN24″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Hoe werkt het systeem?

Ik word niet alleen enthousiast van de kwaliteit van de speakers en de bedieningsapp, maar ook van het gemak waarmee het systeem te bedienen is. Het systeem werkt als volgt. Je koppelt je Sonos-apparaat aan je WiFi-netwerk en je download de Sonos-applicatie. Als je apparaat gekoppeld is aan het WiFi-netwerk zie je het apparaat verschijnen in je applicatie. Je kunt het apparaat vervolgens een naam geven, zoals ‘Sonos huiskamer’. In de applicatie zitten weer diverse afspeelprogramma’s geïntegreerd, zoals: Spotify, radiozenders en SoundCloud.

Om je goed op weg te helpen met het aansluiten van je Sonos-apparaat heb ik het onderstaande stappenplan voor je uitgeschreven.

1. Sluit je speaker aan op netstroom en zet het apparaat aan

Steek de stekker van je Sonos-apparaat in het stopcontact en druk de powerknop in om het apparaat aan te zetten.

2. Download de Sonos-applicatie

Om muziek te kunnen afspelen via je Sonos-systeem moet je een apparaat (laptop, mobiele telefoon, tablet of computer) koppelen aan je Sonos-systeem. Hoe doe je dit? Door de Sonos-applicatie te downloaden. Dit doe je eenvoudig in je App-store of als je een Windows-apparaat hebt via deze link.

3. Kies het type installatie: Boost of Standaard

Als je de Sonos-applicatie hebt gedownload is het tijd voor het installeren van je apparaat. Je kunt kiezen tussen een Boost- of een Standaard-installatie. Hieronder worden de verschillende type installaties uitgelegd.

Standaard installatie

Met een standaard installatie sluit je jouw Sonos-speaker direct en draadloos aan op je WiFi-netwerk. Controleer vervolgens of andere apparaten die aangesloten zijn op je WiFi-netwerk ineens trager gaan werken. Is dit het geval? De-installeer je Sonos-apparaat dan weer en kies dan voor en Boost-installatie

Boost installatie

Heb je een trage WiFi-verbinding? Of werken alle andere apparaten die aangesloten zijn op je WiFi-netwerk ineens niet meer goed nadat je Sonos-systeem is aangesloten op je WiFi-netwerk, dan is het verstandig om te kiezen voor de Boost-installatie.

Daarnaast is de Boost-installatie ook de juiste keuze wanneer je meerdere Sonos-apparaten wilt aansluiten op je WiFi-netwerk.

Hoe werkt een Boost-installatie met meerdere apparaten?

Sluit één Sonos-speaker met behulp van een internetkabel aan op je router. Vervolgens kun je nu alle andere Sonos-speakers draadloos aansluiten op die speaker.

4. Richt een tijdelijk netwerk in

Heb je het apparaat in de Sonos-applicatie geïnstalleerd? In de applicatie krijg je als het goed is de melding of je meerdere knoppen op de speaker in wilt drukken. Door dit te doen creëer je een tijdelijk netwerk, waardoor je je tablet, telefoon, PC of laptop kunt koppelen aan het apparaat. De applicatie zal aangeven welke knoppen dit precies zijn. Wanneer het oranje lampje gaat branden op de speaker, dan is je apparaat gekoppeld.

5. Maak de koppeling definitief

Om de koppeling tussen je apparaat en de speaker compleet te maken zoek je de speaker in je WiFi-lijst op. Ga met je apparaat naar je instellingen en daarna naar WiFi en kies de Sonos-speaker.

6. Personaliseer de speaker

In de Sonos-applicatie kun je je Sonos-speaker een naam geven, bijvoorbeeld ‘Huiskamer’ of ‘Slaapkamer’.

En klaar is kees! Je kunt nu genieten van je favoriete muziek.

Wil je toch nog meer informatie?

*Download dan hier de complete handleiding*

Sonos kopen?

Weet je voldoende over de werking van Sonos en wil je er graag één kopen? Vergelijk dan hier de prijzen van verschillende aanbieders.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]