Frituurpan schoonmaken

 

Kroketten, frikandellen, bitterballen, heerlijk! Iedereen heeft zo z’n favoriete snack. Frituren is op z’n tijd hartstikke lekker, maar de frituurpan schoonmaken is een klusje waar je dan niet echt op zit te wachten. Gelukkig zijn er ook handige manieren om de friteuse weer glanzend schoon te krijgen. In dit artikel sommen wij wat handige tips voor je op waarmee jij je frituurpan kunt schoonmaken. Lees snel verder!

 

Frituurpan schoonmaken met frituurpanreiniger

Het schoonmaken van je frituurpan gaat zeer eenvoudig met een frituurpanreiniger. HG en WPRO hebben een zeer effectief middel tegen vetresten.

Frituurpan schoonmaken met baking soda

Wat heb je nodig:

 • Baking soda. 
 • Afwasmiddel.
 • Zachte spons.
 • Heet water. 
 • Keukenpapier. 

Hoelang duurt het:

 • 30 minuten. 

De eerste tip is het gebruiken van baking soda. Haal als eerste de stekker uit het stopcontact. Verwijder daarna het vet uit de pan en veeg de binnenwanden zo goed mogelijk schoon met keukenpapier. Zorg dat zoveel mogelijk van het frituurvet verwijderd is. Vul vervolgens de frituurpan voor 3/4e met water. Voeg enkele eetlepels met soda toe en hang het mandje in de pan. Zorg dat je ramen open staan en steek de stekker van de frituurpan in het stopcontact. Stel de temperatuur in op 90 graden en laat het ongeveer 10 minuten staan. 

Zet de friteuse weer uit en haal de stekker en het mandje eruit. Laat de pan enigszins afkoelen en gooi het mengsel vervolgens uit de pan. Zit er nog vet in de pan of aan het mandje? Dan kun je dit nu eenvoudig wegpoetsen met een spons. Spoel de pan en het mandje goed na met heet water. Wil je de buitenkant van de frituurpan ook schoonmaken? Maak dan een sopje van heet water en afwasmiddel. Poets vervolgens met een zachte spons de buitenkant van de frituurpan schoon. Zorg ervoor dat het een zachte spons is om krassen te voorkomen. 

Frituurpan schoonmaken met vaatwastablet

Wat heb je nodig?

 • Vaatwastablet.
 • Heet water.
 • Keukenpapier.
 • Afwasmiddel.
 • Zachte spons.

Hoelang duurt het:

 • 30 minuten.

Haal als eerste de stekker uit het stopcontact. Vervolgens ga je het vet verwijderen. Zorg dat je de binnenwanden van de friteuse goed schoonmaakt met keukenpapier totdat al het vet verwijderd is. Vul de pan voor 3/4e met heet water en plaats het mandje in de friteuse. Voeg een vaatwastablet toe en laat het vervolgens een kwartier staan op 90 graden. Zorg dat je ramen open staan tijdens het schoonmaken zodat de geur kan wegtrekken. 

Zet de pan uit en haal het mandje uit de friteuse. Laat het mengsel wat afkoelen en gooi het vervolgens in de wasbak. Het vet wat nog over is gebleven poets je eenvoudig weg met een spons. Zorg dat je de friteuse en het mandje goed naspoelt met heet water. Wil je de buitenkant van de frituurpan ook schoonmaken? Maak dan een sopje van heet water en afwasmiddel. Poets vervolgens met een zachte spons de buitenkant van de frituurpan schoon. Zorg ervoor dat het een zachte spons is om krassen te voorkomen. 

Hopelijk kun je met deze tips eenvoudig je frituurpan schoonmaken en kun je weer genieten van een schone friteuse!