Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Hoe moet ik mijn kamer inrichten?

Nou, laten we één ding voorop stellen! Niks moet en alles mag! Oké, het is wel zo handig om in ieder geval enkele regels te hanteren om tevredenheid met het eindresultaat te garanderen.

En de belangrijkste regel is: consistentie! Ja, je hebt geen stijl of uitstraling als die niet op een soort van orde en regelmaat gebaseerd is. En dat is wat je waarschijnlijk wel wilt, toch? Nou, ervan uitgaande dat je persoonlijk gebruik maakt van alle ruimtes in je woning – zodat het uiterlijk ervan niet hoeft af te hangen van de wensen van medebewoners – kun je dat overal in terug laten komen. 

Geef muren bijvoorbeeld dezelfde kleur of zorg voor een mooi verloop. Pas door heel je woning één soort vloerbedekking toe. En wat te denken van continuïteit waar het decoraties betreft? Hang bijvoorbeeld overal foto’s op in lijstjes van – je raadt het al – hetzelfde materiaal.

Maar uiteraard zijn de mogelijkheden eindeloos en bepaal jij zelf hoe je kamers eruit komen te zien. We gaan de belangrijkste ruimtes bij langs.

Woonkamer

Dit is natuurlijk de basis. Daarom doe je er verstandig aan om hier te beginnen. Zorg dat de vloer de bedekking krijgt die je wenst en saus de muren in de gewenste kleur en structuur. Natuurlijk kun je die ook van een aantrekkelijk behang voorzien.

Meubels… heb je die al? Zo nee, dan kies je ook die zorgvuldig uit, zodat ze met muren, plafonds en vloer een prachtig geheel gaan vormen. Selecteer bovendien lampen die prachtig zullen staan en hangen bij je opstelling. Speel sowieso in de avonden met licht om de gezelligste gedeelten van je woonkamer in de spotlights te zetten en de rest verduisterd te laten.

Slaapkamer

Dit is natuurlijk een veel persoonlijker ruimte, hier kun je echt doen en laten wat je wilt! Maar laten we het vooral ook praktisch houden. Zolang je een comfortabel bed hebt, is er in ieder geval al sprake van een behoorlijk begin. Een nachtkastje mag niet ontbreken, evenals opbergruimte voor je kleren. Maar hoe je het verder aankleedt, laten we helemaal aan jou!

Badkamer

Dit is nu typisch een ruimte waar een wastafel en een douche in horen te staan en verder…? De een spendeert hier flink wat tijd, de anders is het liefst zo snel mogelijk weer weg, zolang het maar schoon en netjes is. Wat voor iemand ben jij?

Keuken

Ook zo’n plek die uiteraard praktisch ingericht moet worden. Hoe meer je aan je muren en deurtjes kwijt kunt, hoe beter. Dan houd je meer plek over om te kunnen snijden en koken.

En gezellig samen te eten, natuurlijk! Richt je eettafel in op basis van het aantal eters dat je doorgaans over de vloer hebt. En daar horen natuurlijk zetels bij. Wat te denken van een comfortabele buisstoel, die dankzij zijn frame altijd heerlijk meeveert maar wel in vorm blijft? Dit praktische zitmeubel is in allerlei kleuren verkrijgbaar, alsmede voorzien van kussens in allerlei soorten en maten.

Niemand mag jou vertellen hoe jij je huis inricht. Maar leg jezelf wel regels op!