Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Tafellampen

De keuze aan lampen voor dressoirs, bijzettafels, bureaus, eet- en keukentafels is enorm. Bij het kiezen uit deze serie is de belangrijkste vraag die je moet stellen of je wilt dat je tafellamp functioneel of decoratief is – of misschien wel allebei.

Als je de decoratieve route neemt, moet je overwegen welke stijlrichting je wilt inslaan. binnenverlichting.

Als extra functies belangrijk voor je zijn, denk dan goed na over wat je wilt dat je licht kan doen. Als dit ook het opladen van je mobiele telefoon omvat, dan weet je precies waar je op moet letten: een lamp met Qi-technologie of een USB-poort.

Checklist voor de perfecte tafellamp

Beantwoord eenvoudig de volgende vragen met ja of nee om het selecteren van je perfecte tafellamp gemakkelijker te maken.

  • Zijn de verschillende functies van het licht het belangrijkste?
  • Zijn design en functie beide belangrijk?
  • Moet je lamp smart home-compatibel zijn?
  • Is afstandsbediening essentieel?
  • Speel je graag met de lichtgevende kleur?

Je kunt deze handige lijst stap voor stap doorlopen om je droomlicht te ontdekken. En natuurlijk beantwoorden onze specialisten altijd graag eventuele verdere vragen. Onze contactgegevens vind je hieronder.

Welke gloeilamp is de juiste voor mijn tafellamp?

Zoals bij alle andere lampen, zijn er bepaalde modellen tafellampen met ingebouwde LED-technologie. Met deze lampen hoef je je nooit zorgen te maken over het vervangen van een lamp. Er zijn natuurlijk ook modellen met vervangbare gloeilampen. Je hebt meestal de keuze uit LED-lampen of spaarlampen. Tegenwoordig zijn led-lampen de meest voorkomende, sterk aanbevolen lampen.

Hoeveel watt moet mijn tafellamp zijn?

Met gloeilampen van nu hoef je – in tegenstelling tot de gloeilampen uit het verleden – niet langer op watt te letten. Dit komt omdat wattage verwijst naar energieverbruik en niet naar helderheid. Omdat een ledlamp minder energie verbruikt (tot wel 90% minder) dan een traditionele gloeilamp met dezelfde helderheid, is het niet langer de moeite waard om het wattage te vergelijken. De waarde die wordt gebruikt om de helderheid te beschrijven, is lumen.

Wat mag de lumen van mijn tafellamp zijn?

f300-400 lumen is voldoende voor een tafellamp. Dat is voldoende helderheid voor gebiedsverlichting. Tafellampen zijn immers niet bedoeld om de hele kamer te verlichten. Integendeel: deze lampen worden typisch gebruikt om comfort te bieden en lichtaccenten te zetten. 300-400 lumen is ook helder genoeg voor leeslicht. En omdat deze prettige verlichtingselementen vaak naast knusse fauteuils worden geplaatst, helpen ze om de perfecte sfeer voor deze activiteit te creëren.

Verhoog de sfeer van je huis met een reeks betoverende tafellampen die geschikt zijn voor elke kamer. Kies robuuste en rustieke tafellampen met ontwerpen van beton, hout en steen. Ga voor minimalistisch en modern met glas, koper en messing. Of voeg een weelderige en eigentijdse twist toe met tafellampen van keramiek en structuur.