Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Wespen bestrijden

Vliegen er in of rondom je woning veel wespen en wil je deze wespen graag bestrijden? Geen zorgen, in dit artikel beschrijven wij diverse tips voor het verjagen van wespen. Heb je last van een wespennest? Ook hiervoor bieden wij tips.

3 tips voor het bestrijden van wespen

 • Maak een wespenval
  Eén van de meest gebruikte middelen voor het bestrijden van wespen is de wespenval. De eerste stap is het doorsnijden van een frisdrankfles. Vul de onderste helft met een zoetige drank en plaats de bovenste helft van de fles ondersteboven in de onderste helft van de fles. Als drank kun je kiezen voor ranja, cola of bier. Heb je veel last van wespen? Plaats dan meerdere vallen op meerdere plekken om zoveel mogelijk wespen te bestrijden. Tip: hang de vallen niet te dicht bij je zitgedeelte, zodoende vliegen de wespen niet te dicht bij je. In het onderstaande filmpje van Libelle zie je hoe je een wespenval maakt.

https://www.youtube.com/watch?v=airLalepHU8

 • Maak gebruik van geuren
  Er zijn diverse geuren die je kunt gebruiken om wespen te bestrijden. Hieronder behandelen wij de diverse opties die je hebt

  – Lavendel: dit is een geur waar wespen een enorme hekel aan hebben. Je kunt een aantal bossen planten in je tuin of bijvoorbeeld jezelf insmeren met lavendel olie.
  – Knoflook: dit is een geur die voor zowel veel mensen als wespen als afstotelijk werkt. Het is een zeer effectief middel in het bestrijden van wespen.
  -Rook van filterkoffie: steek een beetje filterkoffie in de brand of verbrand een koffiepad. Er komt een behoorlijk penetrante geur vrij die wespen afschrikt.
  – Azijn: zet een schoteltje met azijn op tafel en je zult merken dat de wespen je met rust laten.
  – Uien: een vers gesneden ui zorgt niet alleen voor tranen bij mensen, maar het zorgt er ook voor dat wespen je met rust laten. 
  – Wierook: brand een stokje wierook en je zult geen hinder meer ondervinden van die irritante wespen. 

Laat wespen zoveel mogelijk met rust. Komt een wesp dichtbij? Sla vooral niet, maar blijf rustig. Als je je druk gaat gedragen kunnen wespen agressief worden.

Tip van de redactie
 • Voorkomen is beter dan bestrijden
  Er zijn veel tips voor het bestrijden van wespen. Maar wespen zijn ook nuttige dieren, dus het beste kun je voorkomen dat je overlast krijgt van wespen. Hoe doe je dit? Bekijk dan het onderstaande filmpje van Milieu Centraal.

https://www.youtube.com/watch?v=kWxE7EBTBAw