Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Bedwantsen bestrijden

Zodra je erachter komt dat je bedwantsen hebt wil je maar één ding; er zo snel mogelijk weer vanaf komen. Dat doe je door de bedwantsen plaag direct te bestrijden. Dat kun je proberen zelf te doen, maar je kunt er ook een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf voor inschakelen.

Zelf bedwantsen bestrijden

Vaak kom je er pas achter dat je een bedwantsen plaag in je slaapkamer hebt als je ’s ochtends wakker wordt met jeukende rode bultjes. Het idee dat er beestjes in je bed zitten geeft veel mensen de rillingen. Je wilt ze dan ook het liefst direct uitroeien. Als je dit zelf wilt proberen heb je een aantal mogelijkheden om de aanval in te zetten. Allereerst is het verstandig om te controleren of het daadwerkelijk om een bedwantsen plaag gaat. Dat kun je doen door dubbelzijdig plakband op de poten van je bed te plakken om bedwantsen te vangen of door hiervoor een speciale lijmval aan te schaffen. Hier zijn verschillende varianten van te krijgen, waaronder vallen die zowel warm worden als feromonen uitstoten die de bedwantsen aantrekken. Zo heb je in ieder geval alvast flink wat bedwantsen gedood, en weet je zeker of je met deze vervelende parasiet te maken hebt. Daarnaast kun je bedwantsen zelf bestrijden met bedwantsen spray. Dit zijn sprays die speciaal bedoeld zijn voor de bestrijding van bedwantsen. Vaak gaat het hier om middelen met insecticiden die de bedwantsen direct doden, of die een uitgestelde werking hebben waarbij ook bedwantsen die later in aanraking komen met de spray doodgaan. Hoewel deze sprays best goed kunnen werken wanneer je ze op de juiste manier gebruikt is de kans groot dat je bepaalde verstopplekjes van de bedwants over het hoofd ziet, waardoor de plaag binnen de kortste keren weer terug is, of zelfs nooit weggeweest is. Je kunt ook zelf een stoomapparaat inhuren om de besmette oppervlaktes met hete stoom te behandelen. Een veel gemaakte fout bij het zelf bestrijden van bedwantsen is dat mensen de complete inboedel van de besmette ruimte gaan verslepen om schoon te maken. Denk aan dekbedden en dekens. Hierdoor geef je de bedwants juist de kans om zich naar de andere ruimtes van het huis te verspreiden en creëer je alleen maar een grotere plaag. Het beste kun je alles laten staan en behandelen met de juiste middelen, voordat je het gaat schoonmaken of naar de wasmachine brengt. Uiteraard is het wel belangrijk dat je na het bestrijden van de bedwantsen plaag goed gaat stofzuigen en schoonmaken. Wil je echter zeker weten dat je snel en deskundig van de bedwantsen plaag afkomt dan is het verstandig om een professionele bestrijder in te schakelen.

Bedwantsen bestrijden met stoom

Veel mensen vinden het geen prettig idee om ongedierte met insecticiden te bestrijden. Deze middelen bevatten vaak stoffen die het milieu geen goed doen, of niet alleen de te bestrijden plaag doden, maar ook alle andere ‘nuttige’ beestjes. Gelukkig kun je bij de bestrijding van bedwantsen ook kiezen voor stoom. Dit is ook de meest gebruikte methode van professionele ongediertebestrijders in de strijd tegen bedwantsen. Bedwantsen gaan namelijk dood wanneer de temperatuur boven de 50 graden komt, en de eitjes zijn niet meer levensvatbaar bij een temperatuur boven de 52 graden. Wanneer je de stoomreiniger of het stoomapparaat instelt op 55-60 graden dan weet je zeker dat je een effectief bestrijdingsmiddel in handen hebt. Je zult hierbij wel heel zorgvuldig te werk moeten gaan waarbij je zeker weet dat je elk verstopplekje grondig en lang genoeg behandeld hebt met de juiste temperatuur. Laat de stoom alle gaten, naden en scheuren goed bereiken zodat alle bedwantsen het loodje leggen.
Een goede stoomreiniger kun je zelf kopen, maar wanneer je er verder geen doel voor hebt is dat misschien wat overbodig. In dat geval kun je ook een stoomreiniger huren bij een bouwmarkt of een ongediertebestrijder. Zorg er wel voor dat je een stoomreiniger huurt die goed inzetbaar is als bestrijder van bedwantsen. Hij moet dus een hoge temperatuur kunnen bereiken (60 graden) en het is handig als hij speciale opzetstukken heeft waarmee je gericht kunt stomen in kleine en dunne naden waar bedwantsen zich vaak verstoppen. Ook is het handig als de stoomreiniger een groot reservoir heeft, zodat je niet om de haverklap je stoomreiniger hoeft bij te vullen. Dit scheelt je een hoop tijd. En daarnaast werkt de bestrijding het beste als je een stoomreiniger hebt die voldoende druk heeft (minimaal 2,5 bar) Hierdoor weet je zeker dat de stoom heet genoeg is en goed diep in de naden en hoekjes kan komen.

Bedwantsen bestrijden kosten

Het is natuurlijk al ellendig als je een plaag in huis hebt, maar de bestrijding van het ongedierte komt ook nog eens met een behoorlijk prijskaartje. Wat je precies kwijt bent aan de bestrijding van bedwantsen is afhankelijk van een aantal factoren. Als je zelf aan de slag gaat betaal je natuurlijk je eigen uren niet en bespaar je geld, maar geen tijd. Bovendien blijkt het in de praktijk voor leken nog een hele klus om daadwerkelijk zelf een bedwantsen plaag onder controle te krijgen. Je loopt dan dus het risico om eerst kosten te maken bij het zelf bestrijden, waarna je alsnog geld kwijt bent voor een professional. Kies je voor een professionele bedwantsen bestrijder dan ben je meer geld kwijt, maar ben je wel snel van de bedwantsen af. Bij de meeste ongediertebestrijders maak je een afspraak voor een (betaalde) inspectie en wordt er daarna een offerte opgemaakt op basis van de omvang van het probleem. Als er slecht een kleine kamer besmet is vallen de kosten uiteraard lager uit dan wanneer het om een complete woning gaat die besmet is. Hou er rekening mee dat je minimaal driehonderd euro kwijt bent en in het ergste geval zesduizend euro. Daarnaast zijn de verschillende methoden waarmee bedwantsen aangepakt kunnen worden ook van invloed op de prijs, al zal er in veel gevallen voor een combinatie van methoden gekozen worden om de effectiviteit van de bestrijding te vergroten.

Bedwantsen bestrijden kostprijs

Hoewel de prijzen doorgaans redelijk vergelijkbaar zijn kun je bij de ene ongediertebestrijder wellicht een betere prijs krijgen dan bij de ander. Een zorgvuldig onderzoek en het opvragen van verschillende offertes is in het geval van een bedwantsen plaag ook helemaal niet onverstandig, ook al wil je er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Hou er wel rekening mee dat goedkoop soms niet altijd het beste resultaat oplevert. Wil je zeker zijn dat je een deskundige ongediertebestrijder in de arm neemt, let dan op certificaten en keurmerken en controleer of ze aangesloten zijn bij een beroepsorganisatie. Vraag ook om een ervaren medewerker, die al vaker met het bijltje gehakt heeft.

Kosten bedwantsen bestrijden GGD

De GGD is de Gemeentelijke Gezondheidsdienst die zich bezig houdt met het beschermen, bewaken en bevorderen van de gezondheid van Nederlanders. Hoewel de GGD je wel kan informeren over een bedwantsen plaag in je huis, bijvoorbeeld op hun website, is de GGD niet verantwoordelijk voor het bestrijden van een bedwantsen plaag in jouw woning. Heb je hulp nodig bij de bestrijding van bedwantsen schakel dan een deskundige ongediertebestrijder in.