Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Hoe kun je beter slapen?

Waar de een overal doorheen droomt, wordt de ander door het geluid van een vallende speld al wakker. Bij wijze van spreken dan. En wat te denken van de juiste lighouding?

Je leest het al, er zijn talloze redenen waarom slapen soms gewoonweg niet lukt. Spelen er persoonlijke problemen die je wakker houden? Sorry, daar kunnen we je niet bij helpen. Hopelijk lukt het je om ze op te lossen en er niet te veel over te piekeren.

Fysieke oorzaken van een slechte nachtrust zijn wel tegen te gaan. Onder andere door een kwalitatief hoog bed te kopen. Dan hebben we het wel over alle onderdelen; kussens, matrassen, lattenbodems, etc. En omdat wij de kwaadsten niet zijn, gaan wij de belangrijkste aspecten bij langs die heerlijk slapen en uitgerust weer wakker worden bevorderen.

Hoofdzaak

En dat bedoelen we letterlijk en figuurlijk! Want het is heel belangrijk dat je lichaam de juiste houding aanneemt tijdens het slapen. Je lichaamsgewicht moet perfect verdeeld zijn, waarvan de positie van je rug het belangrijkste symptoom is. En laat je nek nou een verlengstuk van je ruggenwervel zijn. En warempel, die zit aan je hoofd vast en ligt er samen mee op je kussen!

Kortom, laat je hersenpan neervlijen op een rustpunt dat overeenkomt met je matras.

Aan den lijve

Eigenlijk eronder. Zodra je merkt dat je rug niet helemaal recht ligt, is je lichaamsgewicht niet goed verdeeld. Dat betekent dat je niet over een passende matras beschikt. Hoe weet je nou welke de juiste is?

De experts van Recor bedding hebben het in ieder geval perfect begrepen. Dat blijkt wel uit het feit dat zij de lichaamsvorm als basis erkennen voor het juiste matras. Zolang je schouders, taille en heupen bijvoorbeeld nagenoeg gelijk aan elkaar zijn, heb je een H-vorm variant nodig. Voldoet jouw lichaam aan die beschrijving maar heb je wel smalle heupen? Dan heb je de X-vorm nodig. De A-vormige versie is voorbehouden aan mensen met smalle schouders en brede heupen en voor de V-editie is dat weer precies andersom. Kijk aandachtig in je slaapkamer spiegel en ontdek wat jij nodig hebt!

Een verhaal met een bodem

Een bedbodem nog wel! Je hebt ontzettend veel keuze op dit gebied maar het wordt steeds populairder om voor een boxspring te gaan. Dit omdat je zelf de volledige controle hebt over de matraslagen en het feit dat het gestoffeerde onderstel er ontzettend puik uitziet. Natuurlijk, heerlijk slapen is belangrijk… maar het oog wil ook wat!