Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Hoe lang gaat een CV ketel mee

Niets of niemand heeft het eeuwige leven. Maar om dat van een cv ketel aanzienlijk te verlengen, heb je verschillende opties. En die bespreken we hier!

Natuurlijk is er wel een gemiddelde. Zo zul je ongeveer tussen de twaalf en vijftien jaar profijt hebben van je apparaat. Hoe merk je dat? Nou, na 12 jaar zal blijken dat een verwarmingsketel een stuk minder zuinig gaat worden en meer gas zal verbruiken. En hoe ouder het beestje wordt, hoe meer het risico op storingen en ontregelingen toeneemt! Je raadt het wellicht al; degelijk en regelmatig onderhoud zijn vereist om de conditie van je cv-ketel veilig te stellen.

Ben je zelf zo technisch? Hartstikke mooi! Maar uiteraard bestaan er ook andere mogelijkheden waarmee je ervoor zorgt dat je er in huis altijd warmpjes bij zit.

Zelf onderhouden

Er zijn verschillende dingen die je zelf kunt doen om verzekerd te zijn van een optimaal werkende cv ketel. En het is heel gemakkelijk om erachter te komen wanneer dat nodig is! Sterker nog, het apparaat vertelt je wanneer het nodig is om bijgevuld te worden. Zodra je heftige tikgeluiden hoort, weet je dat de waterdruk te laag is. De dient zich te allen tijde ergens tussen de 1,5 en 2 bar te bevinden. Het is echter mogelijk dat de druk in de ketel te laag wordt zonder dat je tikgeluiden hoort. Houd de meterstand daarom zelf scherp in de gaten!

Merk je dat het niet warm genoeg is in huis? Dan kan er sprake zijn van luchtbellen in je radiatoren. De enige manier om die er weer uit te krijgen is door te ontluchten. Dit houdt in dat je alle overtollige lucht verwijdert en de radiatoren opnieuw vult met warm water. Voer voorafgaand aan dit proces eerst een controle uit. Is de waterdruk namelijk lager dan 1,5 bar, dan zul je eerst de cv ketel moeten bijvullen.

Laten uitvoeren

Ben je bang om dergelijke handelingen foutief uit te voeren of heb je het gevoel dat dit weinig oplost? Dan is een cv ketel huren natuurlijk ook een mogelijkheid! De firma waarmee je het contract afsluit houdt precies voor je bij wanneer er weer een controle uitgevoerd dient te worden. In plaats van hen in te schakelen, wordt u juist door deze professionals herinnerd aan de volgende afspraak!