Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Airfryer schoonmaken

Het gebruiken van de AirFryer is behoorlijk eenvoudig, maar een AirFryer schoonmaken is ook een simpele klus. In dit artikel leggen wij je uit hoe je het mandje, de opvangbak en het verwarmingselement van de AirFryer gemakkelijk kunt schoonmaken. Zo kun je snel weer genieten van een heerlijk gerecht gemaakt in een brandschone AirFryer.

AirFryer schoonmaken met HG

Je kunt je AirFryer snel en eenvoudig schoonmaken met HG. Met deze reiniger zorg je dat aangekoekte voedsel- en vetresten verwijderd worden. Het is een zeer effectief middel dat goed reinigt en je apparaat niet aantast. Ook is het zeer gemakkelijk in gebruik. Hoe je het gebruikt lees je in het onderstaande stappenplan.

 1. Zet het apparaat uit en laat de mand en de opvangbak afkoelen.
 2. Zodra de mand en de bak zijn afgekoelt plaats je ze in de gootsteen.
 3. Vul de opvangbak met 50ml HG AirFryer reiniger. Smeer het goedje uit in de rest van de pan met de bijgeleverde kwast.
 4. Laat dit een uur intrekken en spoel vervolgens de bak en mand goed af met heet water. Je zult zien dat het vuil loskomt en je het eenvoudig kunt verwijderen met een spons of zachte borstel.

AirFryer mand schoonmaken

Natuurlijk zijn er ook andere manieren om je AirFryer mand schoon te maken. Zo kun je ook de vaatwasser gebruiken. Echter, haalt de vaatwasser niet altijd alle resten er goed af. Een eenvoudige optie, maar niet de beste voor het schoonmaken van je AirFryer. Daarom kun je de AirFryer beter met je hand schoonmaken. Hoe je dit doet? Volg het onderstaande stappenplan.

 1. Laat de AirFryer minimaal 30 minuten afkoelen na het laatste gebruik.
 2. Laat de AirFryer mand minimaal 10 minuten weken in warm water met een scheut afwasmiddel. Dit kun je doen in de opvangbak van de AirFryer of in de gootsteen. Hierna kun je de resten verwijderen door te schrobben met een spons of een zachte borstel. Gebruik geen harde borstel of schuurspons vanwege de anti-aanbaklaag. Ook geen agressieve schoonmaakmiddelen. 
 3. Droog het mandje af met een droge theedoek.
 4. Mocht er nog een onfrisse geur aan het mandje zitten, dan kun je het mandje insmeren met citroensap. Hierdoor worden de nare geurtjes geneutraliseerd. Smeer het mandje in en laat dit een half uur staan. Spoel het vervolgens af met water.

AirFryer opvangbak schoonmaken

Ook de AirFryer opvangbak kan schoongemaakt worden door het in de vaatwasser te plaatsen. Ook hier is het niet de beste optie, omdat de vaatwasser niet altijd alle resten verwijderd. Je kunt je AirFryer opvangbak het beste schoonmaken met de hand. Ook hiervoor hebben we een stappenplan opgesteld.

 1. Ook bij het schoonmaken van de AirFryer opvangbak moet het apparaat minimaal 30 minuten uitstaan.
 2. Maak de opvangbak schoon met warm water en afwasmiddel. Verwijder aangekoekte etensresten door de pan te vullen met warm water en dit 10 minuten te laten staan. Schrob de resten vervolgens weg met een zachte borstel of spons. Gebruik geen harde borstel, schuurspons of agressieve schoonmaakmiddelen vanwege de anti-aanbaklaag. 
 3. Droog de opvangbak af met een droge theedoek.
 4. Mocht er nog een onfrisse geur aan de opvangbak zitten, dan kun je de opvangbak insmeren met citroensap. Hierdoor worden de nare geurtjes geneutraliseerd. Smeer de opvangbak in en laat dit een half uur staan. Spoel het vervolgens af met water.

AirFryer verwarmingselement schoonmaken

Als laatste ga je het AirFryer verwarmingselement schoonmaken. Pas op. Je moet het element nooit uit de AirFryer halen. Zorg ervoor dat het apparaat weer minstens 30 minuten uit staat. Maak het element schoon met een zachte borstel of spons en met wat afwasmiddel. Om goed bij alle plekken te kunnen komen kan het handig zijn om de AirFryer op de kop te zetten. Haal hiervoor wel alle losse elementen uit het apparaat, zoals het mandje en de opvangbak. Mocht je alsnog sommige plekken niet kunnen bereiken, dan kun je ook een tandenborstel gebruiken. Droog alles af met een droge theedoek.

Kun je sommige etensresten niet verwijderen op de bovenstaande manier? Probeer dan het onderstaande stappenplan voor het schoonmaken van het verwarmingselement.

  1. Plaats een stuk aluminiumfolie in het apparaat en vul het met een laagje water van ongeveer 2 milliliter.
  2. Plaat schijfjes limoen of citroen op het folie.
  3. Zet vervolgens de AirFryer aan op 180 graden en laat het apparaat ongeveer 8 tot 10 minuten aan staan.
  4. De schijfjes citroen of limoen zorgen ervoor dat de vetresten opgelost worden. Het aluminiumfolie vangt al het vet op.
  5. Verwijder het folie, de schijfjes limoen of citroen en het water.
  6. Poets vervolgens het apparaat droog met een droge theedoek.

Klaar is kees! Het schoonmaken van je AirFryer is weer gebeurt en je kunt weer genieten van heerlijke gerechten!