Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Inductie kookplaat schoonmaken

Koken op inductie biedt vele voordelen. Zo gaat er maar weinig energie verloren bij deze vorm van koken. Daarnaast kun je eenvoudig je inductie kookplaat schoonmaken. Maar, je moet wel even weten hoe je dit moet doen. Door slecht onderhoud kan er namelijk een witte gloed ontstaan op de kookplaat, en dit wil je natuurlijk niet. In dit artikel vertellen wij je hoe je je inductie kookplaat moet schoonmaken zodat het zijn mooie glans behoudt!

Inductie kookplaat schoonmaken tips

Hierbij onze tips voor het schoonmaken van je inductie kookplaat:

  1. Gebruik geen schuursponsje, deze kunnen krassen achterlaten op de kookplaat. Gebruik wel een microvezeldoek. Dit zijn zachte doekjes die geen schade achterlaten.
  2. Neem elke dag de kookplaat af met warm water.
  3. Heb je een sopje nodig voor het schoonmaken van je inductie kookplaat? Gebruik dan geen agressieve schoonmaakmiddelen. Maak een sopje met afwasmiddel of een milde allesreiniger (zonder citroen) in combinatie met warm water. Belangrijk: gebruik nooit onverdunde afwasmiddel of allesreiniger. Na het toepassen van het sopje moet je de kookplaat nogmaals afnemen met alleen warm water.
  4. Maak niet alleen het glas schoon, maar ook de randen. Hier hoopt het eten zich namelijk snel op. Ook hier kun je een sopje gebruiken zoals bij stap 4.
  5. Wacht niet te lang met het schoonmaken van de kookplaat, wanneer de etensresten aangekoekt zijn, krijg je het moeilijk weg.
  6. Gebruik nooit schoonmaakmiddelen met citroen. Hier zit namelijk bijtend zuur in, wat zorgt voor beschadigingen.

Inductie kookplaat schoonmaken met HG

Het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, zoals Cif, is geen aanrader voor het schoonmaken van je inductiekookplaat. Ook baking soda is geen goed middel, omdat dit voor onherstelbare verkleuringen zorgt. Wel kun je je inductiekookplaat schoonmaken met de HG kookplaat alledag reiniger. Deze reiniger is speciaal ontwikkelt voor deze typen kookplaten:

  • Gas.
  • Glas.
  • Inductie.
  • Keramiek.  

Bekijk de HG kookplaat reiniger producten: