Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Metalen wandrek

De meeste mensen houden niet zo van kale, lege muren. Tenzij je echt een hele grote fan van minimalisme bent is de kans groot dat jij thuis ook van alles aan de muur hebt hangen want dat zorgt voor sfeer in je huis. Hoe je dat doet is helemaal afhankelijk van je smaak en de rest van je interieur. Geef je de voorkeur aan een industrieel interieur dan past een metalen wandrek perfect bij jou aan de muur.

Een metalen wandrek kan in verschillende vormen

Een metalen wandrek is, anders dan een kast, vooral bedoeld als eyecatcher en meestal niet zozeer als opbergmeubel. Je kunt er natuurlijk wel dingen in kwijt, maar de bedoeling is eigenlijk dat je het wandrek gebruikt als een soort vitrinekast, maar dan zonder glas. Je hebt dan ook ontzettend veel verschillende soorten en vormen wandrekken van metaal. Zo heb je bijvoorbeeld het metalen wandrek dat echt alleen een rek is, oftewel een vierkant of rechthoekig metalen rek met vierkante vakjes en meestal bijgeleverde haakjes waarmee je allerlei decoratieve elementen aan het rek kunt hangen. Daarnaast heb je ook metalen wandrekken die meer de vorm hebben van een meubel of de planken uit een kast, waar je daadwerkelijk iets op kunt zetten. Dit soort metalen wandrekken zie je vaak in speelse vormen, rond of juist met asymmetrische vakken. De meeste wandrekken van metaal zijn bedoeld om aan de muur te bevestigen, maar er zijn ook varianten die je net zo goed als een soort kastje tegen de muur kunt zetten. Vaak is het metaal in het metalen wandrek zwart, maar je kunt het ook in andere kleuren kopen en in combinatie met andere materialen

Wat zet je in je metalen wandrek?

Wat jij wilt uitstallen in je metalen wandrek mag je natuurlijk helemaal zelf weten. Wat jij mooi vindt en graag wilt showen kun je erin zetten. Maar misschien weet je niet zo goed wat past bij je metalen wandrek of wat nou leuk is om er in te zetten. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos en je mag hier gewoon je eigen creativiteit de vrije loop laten. Een paar voorbeelden van decoraties die je vaak in een metalen wandrek terug ziet zijn foto’s of fotolijstjes, een plantje, trendy (lege) vazen, boeken, botanische printjes, kekke kaarten met een leuke of diepzinnige quote erop, kunst of kaarsjes. Maar je kunt de inhoud van je wandrek ook laten aansluiten op de locatie waar je hem ophangt.

Waar hang je een metalen wandrek op?

Een metalen wandrek kun je eigenlijk in alle ruimtes van je huis wel kwijt, van de woonkamer tot de wc. Hang je een metalen wandrek op in de keuken dan creëer je niet alleen meteen sfeer maar heb je ook nog een hele praktische plek waar je allerlei kookgerei, kruidenpotjes en kookboeken kwijt kunt. Vaak kun je met handige haakjes ook nog kopjes of zelfs pannetjes ophangen aan je metalen wandrek. In het toilet geeft het je natuurlijk een mooie plek om wc rollen, schone handdoekjes en decoratieve elementen neer te leggen. Een metalen wandrek in de slaapkamer of woonkamer kun je uitstekend gebruiken als sfeerbrenger en om leuke, persoonlijke items in op te bergen. Ook de hal is een goede locatie om een metalen wandrek een mooi plekje te geven. Vooral omdat je doorgaans in de hal niet voldoende ruimte hebt om een kast neer te zetten kun je met een, veel smaller, metalen wandrek toch wat leuke items uitstallen en de look van je interieur ook in deze ruimte doorvoeren.

Een metalen wandrek gecombineerd met houten planken

Wil je een industriële look combineren met een landelijke vibe? Dan kun je ervoor kiezen om een metalen wandrek te kopen dat gecombineerd is met mooie houten elementen, zoals houten plankjes, vakken of laatjes. Dit contrast van het strakke, harde metaal met het warme hout geeft een mooi effect.

Zelf een metalen wandrek maken

Nederlanders staan er om bekend dat zij echt doe-het-zelvers zijn. Je kunt er dan ook voor kiezen om jouw metalen wandrek niet te kopen bij een winkel, maar gewoon lekker zelf aan de slag te gaan. Je kunt op het web op zoek gaan naar een goede DIY instructie of gewoon zelf een plan maken om jouw eigen metalen wandrek te ontwikkelen. Of je nou een wandrek maakt in de vorm van een rooster of echt een wandmeubel, je zult waarschijnlijk met een boodschappenlijstje op pad moeten naar de bouwmarkt om de juiste benodigdheden te bemachtigen. Maar hoe leuk is het dan als uiteindelijk jouw zelfgemaakte metalen wandrek prominent aan jouw muur hangt te schitteren!

Een metalen wandrek op maat laten maken

Als je nou echt een uniek metalen wandrek aan je muur wilt hangen dan kun je er ook voor kiezen om zelf een mooi ontwerp te maken. Ben je nou niet zo handig dat je het vervolgens zelf in elkaar kunt knutselen dan neem je contact op met een bedrijf dat dit voor jou kan doen. Hier hangt ongetwijfeld een wat hoger prijskaartje aan dan wanneer je een goedkoop wandrek bij de Xenos haalt, maar je hebt dan ook wel een one of a kind item aan de muur. Wil je een rond metalen wandrek of een vierkante, of een totaal andere vorm? Je hoeft alleen maar je creativiteit de vrije loop te laten en voor je het weet hangt jouw gedroomde metalen wandrek aan je muur.

Waar koop je een metalen wandrek?

Het metalen wandrek is mateloos populair dus je kunt praktisch bij elke woon- en interieurwinkel terecht voor een metalen wandrek. Ook als je een klein budget hebt kun je prima een leuk metalen wandrek vinden bij winkels als Xenos, Leen Bakker, Ikea en bij de meeste bouwmarkten. Ben je op zoek naar een metalen wandrek van uitstekende kwaliteit en met een bijzonder design, dan kun je ook bij diverse winkels terecht zoals Loft42, Flinders of een andere shop met designmeubelen.