Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Muggen verjagen

Word jij ook helemaal gek van die kleine zoemende muggen die je constant lopen te prikken? Geen zorgen, er zijn genoeg mogelijkheden om die irritante muggen te verjagen. In dit artikel gaan wij in op diverse tips voor het bestrijden van de muggen. Daarnaast lees je hier waar de muggen op af komen, zodat je preventieve maatregelen kunt nemen. 

Wat te doen tegen muggen? 

Ben jij zo’n persoon die constant wordt geprikt door muggen? Of kun je niet slapen door het irritante gezoem bij je oren? Dan vraag je je natuurlijk af, wat kan ik doen tegen de muggen? Wij bieden je 3 tips waarmee jij zorgt dat jouw huis muggenvrij is! 

  • Maak gebruik van een muggenlamp.

Dit is een zeer effectieve manier om muggen te verjagen. Een insectenlamp straalt UV-verlichting uit en dit heeft een aantrekkende werking op muggen. De muggen vliegen naar de lamp en vliegen tegen het ingebouwde hoogspanningsrooster aan, waardoor de muggen direct worden uitgeschakeld. De lamp is ook te gebruiken binnenshuis. Geen zorgen, jij hebt geen last van de UV-verlichting. 

  • Gebruik Deet

Een ander effectief middel is Deet, dat tot 10 uur bescherming biedt tegen muggenbeten. Het is verkrijgbaar als lotion of spray. Je gaat er wel wat minder lekker van ruiken, maar je hebt geen last meer van muggenbulten of gezoem! Let op: dit is niet geschikt voor zwangere vrouwen of baby’s. 

  • Gebruik citroen-Eucalyptusolie

In tegenstelling tot Deet is citroen-Eucalyptusolie een natuurlijk middel wat je op je lijf kan smeren. Ook dit biedt tot 10 uur bescherming tegen muggen. 

Komen muggen op licht af? 

Een veel voorkomend idee is dat muggen op licht afkomen, maar is dit ook echt zo? Nee! Het is eigenlijk zo dat muggen liever het licht mijden. Het is zo dat je in het licht de muggen veel beter ziet, maar in het donker komen ze net zo goed op je af. 

Waar komen muggen op af? 

Maar, waar komen muggen dan wel op af? Nou, op je lichaamsgeur! En het is een feit dat muggen de een lekkerder vinden dan de ander. Het heeft dus allemaal met je geur te maken. Hoe zoeter je lichaamsgeur, hoe minder interesse de mug in je heeft.

Preventief handelen

Het is natuurlijk fijn dat je de muggen kunt verjagen, maar het is nog fijner als je ze helemaal niet in huis hebt. Hoe kun je preventief handelen tegen muggen? Simpel! Houdt je deuren en ramen gesloten. Wil je toch je ramen en deuren open houden in de zomertijd? Plaats dan horren voor de ramen en deuren.