BBQ rooster schoonmaken

Lekker in het zonnetje barbecuen met vrienden, familie of collega’s, wie houdt daar nou niet van? Nou, we weten in ieder geval dat velen van jullie in ieder geval niet staan te popelen om naderhand het BBQ rooster schoon te maken. Gelukkig zijn er enkele manieren om eenvoudig het rooster schoon te maken. In dit artikel lees je een aantal tips.

BBQ rooster schoonmaken met een reiniger

Het schoonmaken van je BBQ rooster gaat zeer eenvoudig met een barbecuereiniger. Onder andere HG heeft een effectief middel tegen de viezigheid.

BBQ rooster schoonmaken met citroen

Citroensap is een wondermiddel voor het schoonmaken van je BBQ rooster. Halveer een citroen en wrijf het hele rooster in met het sap. Laat dit vervolgens 2 uur intrekken. Vervolgens wrijf je al het viezigheid er gemakkelijk af met een microvezeldoek of met een spons.

BBQ rooster schoonmaken met behulp van gras

Met gras zul je denken? Ja, ook met gras kun je eenvoudig je BBQ rooster schoonmaken. Leg je rooster in het gras en laat het de hele nacht liggen. Door het dauw van het gras zal het viezigheid los gaan laten. De volgende dag wrijf je het er gemakkelijk af met een microvezeldoek of spons.

BBQ rooster schoonmaken met behulp van een krant

Ben je klaar met het gebruiken van de BBQ? Wikkel dan het rooster in een krant en maak deze nat. Laat dit een nacht liggen en de volgende dag kun je het viezigheid er gemakkelijk afhalen met een spons of met keukenpapier.

BBQ rooster schoonmaken met behulp van verhitting

Eén van de gemakkelijkste manieren om je rooster schoon te maken is met behulp van verhitting. Verhit je BBQ gedurende een kwartier met de deksel erop. Door de BBQ goed te verhitten branden de etensresten weg. Nu kun je gaan poetsen met de juiste borstel om al het overige viezigheid ook te verwijderen.

BBQ rooster schoonmaken met behulp van aluminiumfolie

Maak van aluminiumfolie een prop en poets hiermee over het barbecuerooster. Door licht te wrijven haal je eenvoudig alle etensresten er vanaf. Mogelijk moet je nog even na poetsen met een spons om alles er goed af te krijgen. 

BBQ rooster schoonmaken met soda

Je kunt je BBQ rooster ook schoonmaken met soda. Hiervoor heb je baking soda, een schuurspons en wat heet water nodig. Laat je rooster na gebruik afkoelen. Mix vervolgens de baking soda met een klein beetje heet water, zodat je er een papje van kunt maken. Smeer het BBQ rooster in met het papje, smeer vieze plekken extra goed in. Laat het goedje ongeveer 15 minuten intrekken. Pak de schuurspons en poets het rooster vervolgens schoon. Spoel het nog even goed na met water.

Wanneer moet ik mijn BBQ rooster schoonmaken

Wanneer het BBQ-rooster nog warm is, is het rooster eenvoudig schoon te maken. Het vuil is nog niet vastgekoekt aan het rooster, maar zit er nog losjes aan. Wij bevelen aan om direct het BBQ rooster schoon te maken na gebruik.