Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Magnetron schoonmaken

De magnetron is een erg handig apparaat. Binnen enkele seconden tot minuten heb jij een heerlijke maaltijd voor je neus staan. Maar, wil je dat het apparaat goed blijft functioneren? Dan moet je de magnetron schoonmaken. Niet alleen voor het functioneren van het apparaat, maar ook voor de hygiëne van jouw maaltijd. Het is natuurlijk niet fris om een maaltijd op te warmen in een magnetron vol viezigheid. In dit artikel lees je hoe jij je magnetron kan schoonmaken.

Magnetron schoonmaken citroen

Een van de opties is je magnetron schoonmaken met citroen en water. Citroensap is een natuurlijk product en is daarom niet schadelijk voor het milieu of jezelf. Vul een schaaltje met water en citroensap. Plaats het schaaltje in de magnetron en zet de magnetron op de hoogste stand. Laat dit vijf minuten zo staan. De viezigheid zal losweken, waardoor je de magnetron eenvoudig kunt schoonmaken. Als je magnetron erg vies is, kun je het schaaltje nog enkele minuten laten staan voor een optimaal resultaat. Als de paar minuten voorbij zijn kun je alle onderdelen uit de magnetron halen en deze afzonderlijk schoonmaken.

Magnetron schoonmaken azijn

Een tweede opties is je magnetron schoonmaken met azijn. Dit werkt ongeveer hetzelfde als bij de optie hierboven. Vul een schaaltje met 150ml water en voeg hier 4 eetlepels azijn aan toe. Laat het schaaltje 5 minuten staan in de magnetron op de hoogste stand en het vuil zal zich vanzelf losweken. Je kunt nu alle losse onderdelen van de magnetron schoonmaken. Wederom kun je het schaaltje eventjes laten staan als je magnetron erg vies is.

Magnetron schoonmaken vaatwastablet

Als derde kun je je magnetron schoonmaken met een vaatwastablet. Vul een bakje met kokend water, ongeveer 150ml. Voeg hier een vaatwastablet aan toe en plaats het bakje in de magnetron. Wederom 5 minuten op de hoogste stand en het vuil zal zich losweken. Je kunt nu alle onderdelen uit de magnetron halen en individueel schoonmaken.

Magnetron schoonmaken met HG

Naast alle huismiddelen kun je ook je magnetron schoonmaken met HG. Met de krachtige magnetronreiniger maak jij je magnetron binnen luttele minuten schoon. Bekijk het product hieronder.

Hoe vaak moet ik mijn magnetron schoonmaken? 

Wij adviseren om je magnetron 1 keer per maand schoon te maken. Natuurlijk is het afhankelijk van de mate waarop je het gebruikt. Bij veel gebruik zou je vaker, bijvoorbeeld wekelijks, kunnen schoonmaken.