Aangebrande pan schoonmaken

Is je pan zo aangebrand dat je het zelfs met schoonmaakmiddel niet meer schoon krijgt? Geen zorgen! Probeer het eens met één van onze tips voor het schoonmaken van een aangebrande pan.

Baking soda

Gooi wat heet water in je pan en schep hier wat baking soda bij. Laat het mengsel vervolgens minimaal een uur staan. Daarna pak je de afwasborstel en je schrobt de aangekoekte eetresten gemakkelijk van de pan af.

Schoonmaakazijn

Doe wat koud water in de pan en schenk hier een laagje schoonmaakazijn bij in. Laat dit enkele minuten inwerken en pak vervolgens de afwasborstel om de aangebrande eetresten eraf te schrobben.

Cola

Ja, cola is niet alleen een drankje, maar je kunt het ook gebruiken om je aangekoekte pan schoon te maken. Schenk je pan vol met cola en laat het enkele minuten staan. Ook hier heb je nog wel even de afwasborstel nodig de eetresten van de pan te schrobben.

Citroensap

Schenk heet water in de aangebrande pan en vermeng dit met wat citroensap. Laat het staat totdat het vuil losweekt en schrob het overige vuil van de pan af met een afwasborstel.

Vaatwastablet

Heb je een vaatwasser in huis? Top! Pak dan een van de vaatwastabletten en gooi deze, samen met heet water, in de aangebrande pan. Laat het staan totdat de tablet zich oplost en het vuil loslaat. Vervolgens kun je het overige vuil eraf schrobben met een afwasborstel. Heb je haast? Zet de pan dan op het vuur, dit zal het proces versnellen.

Zout

Gooi een flinke lading zout in de pan in combinatie met heet water en laat dit een tijd koken. Je zult zien dat het vuil zich oplost en je pan weer schoon is. Mochten er nog wat resten aan de pan zitten kun je deze eraf schrobben met een afwasborstel.