Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Ring deurbel

Wat is een Ring deurbel? 

De deurbel is in de afgelopen honderd jaar nogal veranderd. In een grijs verleden hing er aan ieder huis een deurklopper. Later werd de deurbel uitgevonden, een echte bel die rinkelde als er iemand op bezoek kwam. Aan het einde van de negentiende eeuw werd de eerste elektrische bel uitgevonden.

Tegenwoordig zijn er deurbellen met ingebouwde camera’s op de markt. De zogenaamde slimme deurbellen. De beelden kunnen opgeslagen worden en de deurbel kan je bedienen via een app op je smartphone. Eigenlijk is het een soort van beveiligingssysteem.

Maar hoe werkt zo’n slimme deurbel nou precies? Van een slimme thermostaat heeft iedereen gehoord, maar de slimme deurbel is een stuk minder bekend. Via een slimme deurbel kan je met een app op je telefoon communiceren met diegene die bij de deur staat. Er zijn verschillende slimme deurbellen op de markt, maar in dit artikel vertellen we alles over de Ring deurbel.

Hoe werkt een Ring deurbel? 

Een Ring deurbel werkt op wifi. Na aankoop koppel je de deurbel aan je wifi-netwerk en daarna kan je de gratis Ring-app op je smartphone of tablet downloaden. Mocht er iemand aanbellen dan ontvang je een bericht op je smartphone of tablet. Daarna kan je exact zien wie er bij jou voor de deur staat. Mocht je niet thuis zijn dan kan je via de app met je bezoeker communiceren. Het doet er niet toe of je op je werk of ergens anders bent. Je kan zelfs een video maken. Dankzij de ingebouwde infrarood leds zie je ook ’s nachts alles goed.

Veiligheid door de Ring deurbel

Met een Ring deurbel hoef je niet meteen de deur open te doen. Je kan via de app de bezoeker laten weten dat je in aantocht bent. Of je kan degene vragen om weg te gaan. Dankzij een slimme deurbel heb je het meteen door wanneer er verdachte zaken gebeuren bij je woning. Een Ring deurbel heeft namelijk een bewegingssensor die waarschuwt als er iemand voor de deur staat, zelfs als diegene niet aanbelt. De gevoeligheid van de sensor kan je instellen. Zo kan je een detectiezone instellen. Je kan bijvoorbeeld aangeven dat er geen opname moet worden gemaakt als een auto voorbijrijdt.

Het mooie aan het systeem is dat je het op afstand kan bedienen en gebruiken. Dat geldt overigens eveneens voor andere Ring producten, zoals bijvoorbeeld beveiligingscamera’s.

Andere voordelen zijn: 

Het is mogelijk om een pakketje van een bezorger aan te nemen, terwijl je helemaal niet thuis bent. Van afstand kan je met de koerier communiceren en afspreken waar hij of zij het pakketje achterlaat. Verder kan je de video’s die je maakt met Ring ongeveer zes maanden bewaren in de cloud. Voor deze extra service moet je wel bijbetalen. De batterij van Ring heeft een duur van een jaar. Het is een oplaadbare batterij die je voor gebruik enkele uren op moet laden. Daarna kan je de batterij een geheel jaar gebruiken. De batterij kan je opladen via een usb-aansluiting.

De Ring deurbel kan je installeren op de plaats van de oude deurbel. Wanneer je gebruik maakt van de bekabeling van de oude deurbel hoor je ook nog steeds je oude deurbel. Is er nog geen kabel? Dat hoeft niet een probleem te zin je kan de Ring deurbel met behulp van Chime verbinden om een melodie te laten klinken wanneer er iemand aanbelt.

Een Ring deurbel heeft namelijk een bewegingssensor die waarschuwt als er iemand voor de deur staat, zelfs als diegene niet aanbelt.

Makkelijke installatie van de Ring deurbel

Je hebt niet allerlei kabels nodig voor de installatie van de Ring deurbel. De bel werkt middels je WIFI netwerk en daarom hoeft er geen extra UTP kabel getrokken worden. Je kan de deurbel eenvoudig aan de muur schroeven en gebruik maken van de accu. Maar je kan de bel beter installeren door hem op bestaande bedrading aan te sluiten. Let er op dat die tussen de 8 en 24 volt is. Op die manier heb je nooit een lege batterij en heb je een binnenbel die altijd over gaat als de knop ingedrukt wordt. Nadat je het apparaat aan de muur hebt vast geschroefd kan je de Ring-app downloaden. De app begeleid je stap voor stap. Wordt je camera gestolen? Dan zorgt Ring voor een nieuwe deurbel.

Verschillende modellen van de Ring deurbel

Er zijn verschillende deurbellen van Ring verkrijgbaar. De goedkoopste kost rond de 98 euro. Het is standaardmodel waarbij je een camera hebt die video’s opneemt in 1080p HD en over een zicht van 155 graden beschikt. De Ring Doorbell 2 is een verbeterde versie van de originele Ring Doorbell. De duurdere modellen hebben als voordeel dat ze een betere beveiliging hebben. Ook beschikken ze over een scherper camera beeld met beter nachtzicht. De accu is makkelijker uit te nemen als je geen stroomaansluiting bij de voordeur hebt. De Ring Video Doorbell 2 en Ring Video Doorbell 3 kost rond de 200 euro en daarboven heb je de Pro die 279 euro kost en de Elite (399 euro).

Ring deurbel accessoires

Naast de slimme videodeurbellen en camera’s kan je bij de Ring diverse accessoires kopen. Wat dacht je van een zonnepaneel die je toe kan voegen ter ondersteuning van je accu? Naast een zonnepaneel is het mogelijk om een extra accu te kopen. Tevens kan je de videodeurbel uitbreiden met een gong (Chime) en voor wie een spion in de deur heeft is er de Door View Cam.

Waar is de Ring deurbel te koop? 

Een Ring deurbel kan je via Amazone, Bol.com en diverse andere webwinkels kopen. Tevens zijn ze verkrijgbaar bij bouwmarkten en speciaalzaken.

Richt de camera van de Ring deurbel niet op de openbare weg 

Heb je besloten om een Ring deurbel aan te schaffen? Wees jezelf er dan van bewust dat filmen op de openbare weg in Nederland verboden is. Wanneer je camera uitkijkt op je eigen uitrit is er niks aan de hand. Wanneer een stuk van de openbare weg is te zien is dat wel een probleem. Let daarop bij het installeren. Formeel moet je aangeven dat je een Ring deurbel hebt. Wanneer je een Ring deurbel koopt zitten er stickers in doos die je daarvoor kunt gebruiken.