Groene aanslag tegels verwijderen zonder te schrobben

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Zit je terras onder de groene aanslag en wil je er wat aan doen? Je bent niet de enige, in de wintermaanden zitten veel mensen met hetzelfde probleem. Door veel vocht en weinig zonlicht krijgen mossen en algen vrij spel om zich te nestelen op jouw terras of tuinpad. Naast het feit dat het er niet mooi uitziet kan het ook nog eens gevaarlijk zijn. Want, je glijdt immers snel uit over de gladde aanslag.

Maar, als het buiten koud is, dan heb je natuurlijk weinig zin om lang te schrobben. In de meest ideale situatie zit je lekker warm binnen terwijl de situatie zich oplost. Je zult het niet verwachten, maar je kan de groene aanslag ook van je tegels verwijderen zonder te schrobben. Hoe je dit doet lees je in het onderstaande stappenplan.

Stappenplan groene aanslag tegels verwijderen zonder schrobben

Het proces is zeer simpel. Volg de onderstaande stappen en je bent van je groene aanslag af!

  • Pak een emmer en vul deze met 10 liter heet water.
  • Meng 5 eetlepels soda met 5 eetlepels groene zeep in het hete water.
  • Verdeel de inhoud van de emmer gelijkmatig over je terras of tuinpad.
  • Pak een harde bezem en verdeel het nog goed over het terras of tuinpad.
  • Laat het water met groene zeep en soda inwerken en spoel je terras of tuinpad af met water. Je zult zien dat de groene aanslag weg is.


Bekijk hier gerelateerde producten.

Groene aanslag voorkomen?

Die tips om groene aanslag te verwijderen zijn natuurlijk handig, maar het liefst voorkom je een groene aanslag. Ten eerste moet je zorgen dat je met regelmaat je terras of tuinpad schoonmaakt, zeer simpel. Je kunt ook kiezen om je terras of tuinpad te bewerken met een speciale coating tegen een groene aanslag, zo ben je verzekerd van een mooi terras of tuinpad.

Groene aanslag verwijderen tips

Uiteraard zijn er ook andere manieren om groene aanslag te verwijderen. Hieronder hebben we een aantal tips voor je op een rij gezet.

  • Vul een emmer met heet water en voeg hier wat groene zeep aan toe. Laat het een half uur staan, zodat de zeep zich goed kan vermengen met het water. Gooi het goedje vervolgens over je tegels en schrob de groene aanslag met een harde bezem eraf. Spoel nog even na met water.
  • Vul een gieter met lauw water en voeg er een grote hoeveelheid strooizout of keukenzout aan toe. Giet het vervolgens over je terras of tegels. Je zult merken dat de groene aanslag snel verdwijnt. Heb je gecoate tegels? Pas dan op! Het gebruik van strooizout heeft negatieve effecten op dit type tegels. Het tast de toplaag aan en kan zorgen voor een vervaging van de kleur.
  • Ook kun je groene aanslag prima verwijderen met behulp van schoonmaakazijn. Veeg je terras of tegels schoon. Zorg dat je bladeren en zandresten verwijdert. Vul vervolgens een plantenspuit met schoonmaakazijn en kraanwater. Verdun het azijn 1 op 1. Dus bij anderhalve liter water voeg je anderhalve liter schoonmaakazijn toe. Verspreid het over je terras of je tegels. Dit werkt het beste als het zonnig en droog is. Laat het een paar dagen intrekken en spoel het na met water. Gebruik eventueel nog een harde bezem om na te schrobben. 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Gerelateerde producten:

Natuurlijk zijn er ook milieuvriendelijk producten waarmee je groene aanslag kunt verwijderen. Hieronder hebben we een selectie van producten geplaatst waarmee jij eenvoudig van jouw groene aanslag afkomt. Ook hebben we een aantal hulpmiddelen voor je op een rij gezet.