Groene aanslag tegels verwijderen zonder te schrobben

Zit je terras onder de groene aanslag en wil je er wat aan doen? Je bent niet de enige, in de wintermaanden zitten veel mensen met hetzelfde probleem. Door veel vocht en weinig zonlicht krijgen mossen en algen vrij spel om zich te nestelen op jouw terras of tuinpad. Naast het feit dat het er niet mooi uitziet kan het ook nog eens gevaarlijk zijn. Want, je glijdt immers snel uit over de gladde aanslag.

Maar, als het buiten koud is, dan heb je natuurlijk weinig zin om lang te schrobben. In de meest ideale situatie zit je lekker warm binnen terwijl de situatie zich oplost. Je zult het niet verwachten, maar je kan de groene aanslag ook van je tegels verwijderen zonder te schrobben. Hoe je dit doet lees je in het onderstaande stappenplan.

Stappenplan groene aanslag tegels verwijderen zonder schrobben

Het proces is zeer simpel. Volg de onderstaande stappen en je bent van je groene aanslag af!

  1. Pak een emmer en vul deze met 10 liter heet water.
  2. Meng 5 eetlepels soda met 5 eetlepels groene zeep in het hete water.
  3. Verdeel de inhoud van de emmer gelijkmatig over je terras of tuinpad.
  4. Pak een harde bezem en verdeel het nog goed over het terras of tuinpad.
  5. Laat het water met groene zeep en soda inwerken en spoel je terras of tuinpad af met water. Je zult zien dat de groene aanslag weg is.

Groene aanslag voorkomen?

Die tips om groene aanslag te verwijderen zijn natuurlijk handig, maar het liefst voorkom je een groene aanslag. Ten eerste moet je zorgen dat je met regelmaat je terras of tuinpad schoonmaakt, zeer simpel. Je kunt ook kiezen om je terras of tuinpad te bewerken met een speciale coating tegen een groene aanslag, zo ben je verzekerd van een mooi terras of tuinpad.

Liever kijken hoe het moet? Bekijk de onderstaande video van Welkoop.