Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Vier trends waarmee je interieur klaar is voor 2021

2020 hebben we inmiddels al een tijdje achter ons gelaten, het is immers alweer februari 2021. Wat gaat de tijd toch snel… Doordat er een nieuw jaar begonnen is, zijn er ook weer allemaal trends in de spotlights gekomen. In de wereld van interieurs is dit natuurlijk niet anders. Je kunt met behulp van de trends die in dit artikel genoemd worden er dan ook voor zorgen dat je interieur helemaal klaar is voor de rest van 2021. Vergeet na het veranderen van je woonstijl natuurlijk niet je inboedel- en opstalverzekering te controleren en aan te passen indien dit nodig blijkt te zijn. 

Grijs en geel

Pantone nam dit jaar de ongebruikelijke stap om twee kleuren te benoemen als hun tinten van het jaar: Ultimate Gray en Illuminating, oftewel een grijze en een gele kleur. Leatrice Eiseman, uitvoerend directeur van het Pantone Color Institute, zegt over deze beslissing het volgende: “De selectie van twee onafhankelijke kleuren benadrukt hoe verschillende elementen samenkomen om een boodschap van kracht en hoop uit te drukken die zowel blijvend als opbeurend is en het idee overbrengt dat het niet om één kleur of één persoon gaat, maar om meer dan één”. Met andere woorden, in 2021 zal je in je interieur gebruik moeten maken van twee kleuren. Grijs en geel dus. Het staat gelukkig heel goed bij elkaar, dus dat zou geen probleem moeten zijn.

Distant Shores

In 2020 hebben veel mensen natuurlijk niet de kans gehad om op vakantie te gaan in een exotisch land, maar dit kan alsnog wel gebruikt worden als inspiratie bij het aanpassen van je interieur. Dit kun je doen met behulp van Distant Shores. We verlangen allemaal naar lekker weer in het buitenland, toch? Nou, de relaxte levensstijl van Hawaï is zeker meegenomen in deze volgende trend. Terwijl we verlangen naar tropische uitjes, bieden interieurs die zijn geïnspireerd op verre kusten een rustige en ontspannende leefruimte om van een huis een veilige en uitnodigende plek te maken om op te laden. De Distant Shores trend voegt dan ook een eigentijds vleugje toe aan een klassiek bloem ontwerp met tropische heldere kleuren en subtiele monotonen.

Vintage

Vintage is ondertussen al een paar jaar vrij populair. In 2021 is dat niet anders. Je kunt hierbij denken aan antieke, hergebruikte, geredde en retro meubels. Het is hierbij van belang dat je in het uiterlijk verwijst naar vintage, dus je reproduceert het niet. Je kunt dit doen met behulp van sterke kleuren en je favoriete meubilair. Ook de less-is-more benadering past hier zeker bij. Dit gebruik je door veel contrast te bieden in je woonstijl. Daarnaast is het verstandig om geleidelijk vintage toe te passen in je woonstijl. Je moet dit type look namelijk lagen, wat je doet doet door in de loop van de tijd stukken toe te voegen aan je inrichting die er goed bij passen.

Thuiskantoor

Vorig jaar zul je naar alle waarschijnlijkheid al een thuiskantoor hebben ontworpen. Ook in 2021 zullen we noodgedwongen nog veel thuis moeten werken en dus gebruik moeten maken van deze werkplek. Sterker nog, in het nieuwe jaar zal het kantoor in huis echt het focuspunt worden van het interieur. Het thuiskantoor is ondertussen natuurlijk een ruimte geworden in je woning waar je ontzettend veel tijd besteedt, dus je moet ervoor zorgen dat dit echt tiptop in orde is. Daarnaast is het ook van belang dat je werkplek wel past bij de rest van de inrichting van je huis. Let bovendien goed op de bureaustoel, je wilt natuurlijk geen last van je rug, nek en schouders krijgen.