3 redenen waarom december de leukste feestmaand van het jaar is!

Ben jij meer een zomer mens? Of vind je het juist heerlijk als het buiten sneeuwt? Op het gebied van seizoenen heeft bijna iedereen wel een voorkeur. Je neigt meer naar het warme weer, of juist het koude. Maar hoe zit het dan als je je favoriete maand moest kiezen op basis van feestdagen? Dan kan het toch bijna niet anders dan dat vrijwel iedereen de decembermaand op nummer 1 heeft staan? December is dé maand van de feestdagen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw. Stuk voor stuk feestelijke momenten die écht typerend zijn voor de laatste maand van het jaar.

Ben je nieuwsgierig waarom deze feestdagen juist zo leuk zijn? En waarom de decembermaand eigenlijk bovenaan zou moeten hebben staan op je lijstje met leukste feestmaanden? Wij vertellen je hier graag meer over!

Sinterklaas

Sinterklaas wordt door veel mensen geassocieerd met een kinderfeest. In de praktijk klopt dit wel, maar Sinterklaas is nog veel meer dan dat alleen. Ook voor volwassenen is het heel erg leuk om op 5 december pakjesavond te vieren met bijvoorbeeld een vriendengroep of met het gezin. Ook wanneer er geen kinderen onderdeel uitmaken van de familie, mag Sinterklaasavond eigenlijk niet worden overgeslagen! Begin de decembermaand goed en ga van start met het vieren van Sinterklaas.

Kerst

25 en 26 december staan in het teken van Kerst. Hét feest dat bij veel Nederlanders prominent bovenaan het lijstje staat als leukste feestdag van het jaar. Gezelligheid met de familie, de kerstboom opzetten, gourmetten, een origineel kerstpakket ontvangen van werk en ga zo maar door! De kerstperiode kent talloze tradities en gezellige momenten. Zo wordt tegenwoordig ook niet meer alleen Eerste Kerstdag en Tweede Kerstdag gevierd, maar ook Kerstmiddag is tegenwoordig een begrip (met name in het oosten van het land).

Oud & Nieuw

En tot slot mag Oud & Nieuw natuurlijk ook niet in dit rijtje ontbreken. Ga letterlijk en figuurlijk feestelijk het jaar oud en vier op Oudejaarsavond het laatste feestje van het jaar. Maar ook overdag mag in het teken staan van gezelligheid, lekker eten en natuurlijk oliebollen eten! Misschien heb je nog wel wat lekkere dingen over uit je kerstpakketten? Zet ze op tafel en geniet de hele dag van lekkere snacks en natuurlijk een glaasje bubbels! En weet je wat het leukste is aan Oudejaarsdag? Wanneer deze voorbij is begint al direct de leukste feestdag van januari: Nieuwjaarsdag!