Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

3 tips: creëer sfeer in de woonkamer

We weten allemaal dat de woonkamer sfeer krijgt van een paar leuke kussentjes en van gezellige brandende kaarsen. Maar hoe creëer je nu zo’n sfeer dat je het zodra je thuiskomt direct voelt, zonder eerst met een aansteker langs de kaarsen te hoeven? Drie tips waar je wat aan hebt.

Warme kleuren en in harmonie

Door in de woonkamer allerlei warme kleuren bij elkaar te gebruiken, ontstaat al een goede sfeer. Ga met allerlei bruintinten aan de gang of kies voor een warme donkergroene kleur. Hoewel warm en groen misschien niet bij elkaar passen, geeft de diepe donkere kleur wel degelijk dat effect. Vooral als je het toepast met houten accessoires. De truc is om in de basis kleuren te gebruiken die in elkaars verlengden liggen. Of je gebruikt alleen “ton sur ton”: één kleur in meerdere tinten. Het wordt er gezellig van én alles past bij elkaar wat voor harmonie zorgt.

Ledverlichting dimmen

Het wordt tijd dat we inzien hoe veelzijdig ledverlichting is. Zo zijn er genoeg dimbare ledlichting waarmee je een goede sfeer creëert. Neem bijvoorbeeld ledstrips, die je lange tijd alleen bij een dj-boot zag. Ook die geven je woonkamer een superleuke sfeer. Een beetje dezelfde sfeer als die van de brandende kaarsen. Let wel op dat je dimmer geschikt moet zijn voor ledverlichting. Heb je de verkeerder dimmer, dan kan de lamp gaan knipperen of is hij de veroorzaker van irritante hoge tonen die vooral jonge mensen horen én wegjagen.

Inspiratie opdoen

Beter goed gejat, dan slecht verzonnen! Niets leukers dan een rondje woonwijk wandelen en onderweg de sferen in de woonkamers van anderen te bestuderen. Vooral als het schemerig is en de gordijnen nog niet dicht zijn alle woonkamers optimaal te bekijken. In een kwartiertje heb je al meer indrukken opgedaan dan in een uur in een woontijdschrift bladeren. Zo ben je sportief bezig én doe je tegelijkertijd de nodige inspiratie op.