Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

3 tips om je huis te vergroenen

Je huis vergroenen, dat kan je op twee manieren uitleggen. De één denkt gelijk aan fijne planten in en rondom het huis, terwijl bij de ander de gedachten afdwalen naar ‘duurzaamheid’. Vergroenen is dan ook een meervoudig begrip, en daarom grijpen wij het onderwerp aan om je te laten zien hoe je op tal van manieren jouw woning ‘groen’ kunt maken. Zowel zichtbaar als onzichtbaar.

Zichtbaar groen? Kies voor planten in huis!

Planten in huis of op het kantoor; het zorgt voor frisse lucht en zuurstof in ruimtes die doorgaans zo goed afgesloten zijn. Met planten creëer je sfeer en een omgeving waarin je graag te vinden bent. En omdat comfort zonder twijfel onderdeel is van duurzaam wonen, mogen planten niet ontbreken. Wat doen ze voor een prettig binnenklimaat?

  • Planten breken schadelijke stoffen en luchtjes in huis af. Hierdoor verminderen ze de aanwezigheid van koolstofdioxide en andere vuile stofdeeltjes in de lucht. Door meerdere planten in bijvoorbeeld de woon- of slaapkamer te zetten, zorg je voor een verbetering van de algemene luchtkwaliteit.
  • Wist je dat planten ook negatieve gevoelens als stress en angst verminderen? Planten zorgen voor een harmonieuze en rustige omgeving. Een ‘groene’ omgeving zorgt voor ontspanning en optimisme.
    De Areca (goudpalm), Krulvaren of Aloë vera plant zijn goede voorbeelden van luchtzuiverende planten, geschikt voor ruimtes in huis. En ook als je geen plantenmens bent, zijn er nog genoeg mogelijkheden om planten in huis te halen.

Zonnepanelen en isolatie

Een groen huis kan zowel zichtbaar als onzichtbaar aanwezig zijn. We hebben het dan over zonnepanelen en isolatie, oftewel een duurzaam huis. Beide zijn uitstekende investeringen, waar je in de komende jaren veel plezier van gaat beleven. En dat plezier reikt verder dan alleen het eigen huis, want het komt ook ten goede aan je portemonnee en het milieu. Duurzaam wonen? Daarmee maak je het verschil!

  • Isolatie van de woning zorgt ervoor dat de warmte in huis beter vastgehouden kan worden. Je bespaart al gauw tientallen tot honderden euro’s aan energie per jaar.

    • Voorbeelden: dak-, gevel-, spouwmuur- of vloerisolatie
  • Zonnepanelen wekken zonne-energie op. Daarmee ben je minder afhankelijk van het energienet en bespaart dus – evenals bij isolatie – veel geld.

Wil je je woning vergroenen en kiezen voor een duurzame invulling? Zonnepanelen en isolatie zijn een uitstekende investering in de toekomst.

Slimme verlichting

Zuinig en slim omgaan met je energie, ook dat hoort bij het vergroenen van je huis. Vervang je oude gloeilampen met warme en energiezuinige LED verlichting, en zorg voor bewegingssensoren. Dat zorgt ervoor dat je verlichting uitsluitend ‘aan’ staat op het moment dat er iemand is. Bijkomend voordeel: je vergeet nooit meer de lamp van de woonkamer uit te zetten. En als je het dan helemaal groen wilt doen, kies dan voor een energieleverancier die ook écht groen is.