Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

3 tips voor het dekken van je tafel

Tijdens de feestdagen pakken we natuurlijk allemaal net een beetje extra uit. Waar we normaliter vaak een paar broodjes op tafel leggen, geldt dit natuurlijk tijdens bijvoorbeeld kerst absoluut niet. Niet alleen hebben we allerlei lekkers op tafel liggen, maar zorgen we er ook voor dat de tafel prachtig is versierd. Dat geldt niet alleen voor de het servies, maar natuurlijk ook voor de manier waarop de broodjes, het beleg en ook het drinken wordt gepresenteerd. Dus wil jij graag je tafel in stijl dekken, voor bijvoorbeeld een speciale gelegenheid of de feestdagen, dan hebben we hier een aantal tips voor je, die je hier zeker bij gaan helpen.

Het servies

Het servies is natuurlijk iets wat direct opvalt. Je kunt nog zo lekker hebben gekookt, maar ook de presentatie van de maaltijd is voor een groot deel verantwoordelijk voor de uiteindelijke beleving van het eten. Niet voor niets zien we daarom vaak dat er in restaurants gebruik wordt gemaakt van speciale borden. Dit kun jij ook! Uiteraard kunnen we het ons heel goed voorstellen, dat de aanschaf van een volledig nieuw servies misschien ietwat ver gaat. Gelukkig kun je tegenwoordig ook gewoon servies huren. Zo hoef je alleen maar te zorgen voor het eten en het bestek en kun je het serveren op een prachtig gehuurd servies. Uiteraard is het wel belangrijk dat je goed nadenkt over wat je wilt gaan eten. Ontbreekt het je aan inspiratie, dan kun je ook een maaltijdbox bestellen. Deze zijn zowel als ‘normaal’ beschikbaar, maar ook als vegan box voor de veganisten onder ons.

Bestek

Het bestek is natuurlijk net als het servies een belangrijk onderdeel van je uiteindelijk tafel. Echter zijn er bij het bestek een aantal belangrijkrijke regels waar jij je aan moet houden tijdens het indekken van de tafel. Zoals bekend ligt de vork link en het mes rechts. Daarnaast dien je ook op te letten dat de snijzijde van het mes naar de kant van het bord wijst, dus naar binnen. Zorg ervoor, dat wanneer je meerdere gangen tegelijk indekt, je rekening houdt met het feit dat er van buiten naar binnen wordt gegeten. Dus is het voorgerecht soep, dan zorg je ervoor dat de lepel aan de buitenzijde van het ingedekte bestek ligt.

Presentatie van het eten

Nu alles keurig netjes staat, is het zaak dat ook het eten op de juiste manier wordt geserveerd. Zo kun je voor een lunch kiezen voor het verspreiden van de broodjes in verschillende manden op tafel, maar kun je ook een paasbrunch bestellen die volledig voor je wordt uitgestald. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld een cateraar die het van A tot Z voor je verzorgd. Uiteraard zal je zelf nog wel het nodige moeten doen, maar qua voorbereiding word je hier volledig in ontzorgt. Het grote voordeel aan een paasbrunch bestellen, is dat je alleen maar hoeft door te geven wat je wensen zijn en de rest wordt allemaal voor je geregeld. Zo kun je kiezen voor een uitgebreide brunch, maar kun je het ook wat beperkter houden. Kortom, je kunt het volledig naar eigen wens samenstellen, hoe fijn is dat?