Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

3 tips voor het huren van een vakantiehuis in Nederland

Heb jij ook zo’n zin in de zomer? Voor je het weet is het zover. Omdat we nu in een gekke periode zitten rondom COVID-19 is het niet zeker of we wel op vakantie kunnen deze zomer, maar we houden hoop. Wist je dat je ook prima op vakantie kunt in ons eigen kikkerlandje? Misschien heb je er nog niet over nagedacht, maar er zijn veel leuke plekken waar je heerlijk kunt bijkomen en relaxen. In een vakantiehuis kom je heerlijk tot rust met het hele gezin. 

Vroeg boeken geeft voordeel

De vakantie lijkt nog ver weg, maar de tijd gaat ontzettend snel. We raden je dan ook aan om vroeg te beginnen met het zoeken naar een vakantiehuis. Vakantieparken raken namelijk snel volgeboekt en alle goede plekken zijn binnen no-time weg. Het is natuurlijk heel goed mogelijk om last-minute een mooi vakantiehuis te huren, maar de beste huizen zijn dan allang verhuurd. Begin 6 tot 4 maanden voor vertrek met het zoeken. Als je een huisje wilt huren met bijzondere specialisaties zul je in veel gevallen nog eerder moeten boeken. Daarnaast kun je in sommige gevallen ook nog profiteren van vroegboekkorting. 

Kijk naar de locatie

Nu je op zoek gaat naar een geschikt vakantiehuis zul je moeten beginnen bij het bepalen van de locatie. In Nederland zijn onwijs veel mooie plekken waar je vakantie kunt vieren. Om je een beetje te helpen met het bepalen van de plek, zetten we een aantal suggesties voor je op een rij.

  • De mooie Waddeneilanden

Misschien wel de populairste vakantiebestemming van dit moment: de Waddeneilanden. Als je echt even weg wilt van huis is dit de perfecte locatie. De minuut dat je voet zet op een van de eilanden krijg je direct het vakantiegevoel. 

  • Vertoeven aan zee

Een mooi vakantiehuis huren doe je aan zee. Als je gek bent op zon, zee en strand kun je ervoor kiezen om een weekje naar Scheveningen of Noordwijk te gaan. Geniet van de mooie kust, natuur en leuke restaurants.

  • De natuur in

Ben je een natuurliefhebber? Wat is er leuker dan de natuur in trekken met het gezin. Nederland kent prachtige natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. 

Verschillende faciliteiten

Als je met het hele gezin op vakantie gaat, moet er natuurlijk wel genoeg te doen zijn voor iedereen. Als je een vakantiehuis gaat huren op een park is het verstandig om voor het boeken te kijken naar de faciliteiten. Is er een zwembad aanwezig voor de kids? Is er een supermarkt in de buurt? Je kunt ervoor kiezen om de hele vakantie op het park te spenderen, maar het is ook leuk als er in de buurt activiteiten te doen zijn. Check altijd de omgeving voordat je een keuze maakt. Je wilt namelijk niet in de middle-of-nowhere terecht komen.