3 tips voor het ophangen van een hanglamp boven je eettafel

Geef je interieur de finishing touch door mooie verlichting toe te passen. Na het kopen van een mooie eettafel, moet je deze ook nog mooi verlichten. Door een hanglamp boven je eettafel te hangen creëer je een échte blikvanger in je interieur. Deze mag best speciaal zijn, maar zorg ervoor dat het wel pas in je interieur. Wij bieden je een aantal tips waarop je moet letten voor het kiezen van een hanglamp.

Tip 1: welke functie heeft de lamp?

Maak voor jezelf wat voor jou de ideale hanglamp is en bedenk welke functionaliteiten deze lamp moet hebben. Wil je juist warm en gezellig licht, of kies je eerder voor wit licht in je eetkamer? Ook kun je kiezen voor een combinatie van die twee. Dan is een combinatie van die twee ook mogelijk in de vorm van een dimbare lamp. Met een dimmer kun je eenvoudig schakelen van warm naar wit licht.

Kies overigens niet voor een lamp die te over the top is. Het moet een mooie eyecatcher zijn, maar het moet de mooie eettafel ook niet overstemmen. Dus zorg hier voor een goede balans en kies de juiste variant tussen alle hanglampen.

Tip 2: zorg dat de lamp op de ideale hoogte hangt

Als je lekker aan het dineren bent wil je natuurlijk niet verblind worden door de verlichting. Het is dus erg belangrijk dat je let op de hoogte van je lamp. Over het algemeen hangt je lamp op 60 tot 70 centimeter van je tafel. Natuurlijk is dit ook afhankelijk van de hoogte van je eettafel. Deze afstand bereken je vanaf de bovenkant van het tafelblad tot aan de onderkant van je lamp.

Wanneer je rechtstaat moet de lamp op ooghoogte hangen. Als je aan tafel zit moet je er net onderdoor kunnen kijken. Bekijk het van dichtbij en bekijk het van een afstandje om te kijken of de lamp mooi hangt.

Tip 3: houd rekening met jouw stijl

Houd rekening met jouw stijl en het interieur wat er al staat. Het is belangrijk dat alles één geheel vormt. Gelukkig zijn hanglampen er in veel verschillende stijlen, zodat de kans groot is dat je vindt wat je zoekt. Wat je kunt doen is een foto maken van de plek waar je de lamp wilt hangen en deze meenemen naar de winkel. Bekijk vervolgens de lampen die er hangen en kijk welke er volgens jou het beste tussen past.

Tip 4: meerdere hanglampen boven je eettafel

Wil jij meerdere hanglampen aan één lichtpunt ophangen? Ook dit is een optie die tot de mogelijkheden behoort. Dit is ook een variant die steeds meer in trek is. Het is even wat lastiger dan het ophangen van één lamp, maar het zorgt wel voor een mooi effect boven je eettafel. Voor het bevestigen van meerdere lampen op één lichtpunt heb je de juiste materialen en uitleg nodig. Zorg dus dat je jezelf goed inleest en dat je de juiste materialen in huis hebt om te beginnen.

Succes met het kiezen en installeren van de jouw perfecte verlichting!