badkamer schoonmaken

3 Tips voor het schoonmaken van de badkamer

Zit je in deze periode ook veel thuis? We zijn met z’n allen aan het opruimen en schoonmaken geslagen in deze gekke tijd. Kan jouw badkamer wel een grote schoonmaakbeurt gebruiken? Het is een ruimte die intensief wordt gebruikt en dus ook erg vies kan worden. Het is dan ook belangrijk dat je de badkamer regelmatig goed schoonmaakt en dus ook schoon houdt. Om je een beetje te helpen, zetten we drie handige schoonmaaktips voor je op een rij. 

Beginnen met opruimen

Voordat we beginnen met schoonmaken, beginnen we met opruimen. Want ook dit hoort erbij. Als je elke dag spullen laat rondslingeren in de badkamer, kan het erg rommelig worden. Zorg ervoor dat je dagelijks rommel opruimt en je badkamer zal netjes blijven. Gooi de was gelijk in de wasmand en zorg ervoor dat je losse spullen op de wastafel opruimt. 

Veel mensen hebben last van te weinig ruimte in de badkamer. Wist je dat je met een aantal kleine veranderingen meer opbergruimte kunt creëren? Plaats bijvoorbeeld een mooie decoratieve ladder in de badkamer waar je spullen aan kunt hangen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een plank op te hangen. 

Wastafel, toilet, bad en douche

Nu is het tijd voor het echte werk: schoonmaken! Zorg ervoor dat je elk deel van de badkamer meeneemt. Sla bijvoorbeeld de douchecabine niet over, want dan moet je deze een volgende keer gaan schoonmaken en kost het meer tijd. Gooi een beetje bleek in het toilet en laat dit een tijdje intrekken. Neem in de tussentijd de wastafel af met een doek en een sopje. Als de bleek goed is ingetrokken, kun je het toilet schoon maken. Zit er nog steeds aanslag in het toilet? Laat dan de bleek wat langer intrekken. Het bad en de douche kun je insoppen en vervolgens schoon gaan poetsen met een schuursponsje of borstel. 

De juiste reinigingsmiddelen

Als je de badkamer een grote schoonmaakbeurt gaat geven, is het belangrijk dat je de juiste reinigingsmiddelen gebruikt. Als je de badkamer dagelijks reinigt, kun je gerust een allesreiniger gebruiken. Als je de ruimte eens goed aan wilt pakken, raden we je aan om specifieke middelen te gebruiken. Reinigingsproducten voor de badkamer bestaan uit ontkalkers, maar ook uit tegelreiniger. Deze producten kun je kopen in de winkel, maar het is ook heel goed mogelijk om zelf ontkalker of een sopje te maken. Dit doe je in de meeste gevallen door schoonmaakazijn met water te mengen.

Kan de vloer van de badkamer ook wel een opknapbeurt gebruiken? Ook hier zijn speciale middelen voor. Niets is namelijk vervelender dan vlekken op de vloer. Met Bellinzoni vloerproducten kun je onder andere marmer en graniet beschermen tegen vuil.