Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

3 trends voor in de tuin

Het voorjaar staat alweer bijna voor de deur en dat betekent maar een ding: het inrichten van de tuin! Haal je de tuinmeubels weer uit de schuur, of is het tijd voor iets nieuws van Kees Smit Tuinmeubelen? In dat laatste geval kun je alvast wat inspiratie opdoen. Hieronder zetten wij namelijk drie nieuwe tuintrends voor je op een rij.

1. Japandi

Waarschijnlijk heb je al wel vaker van de trend ‘Japandi’ gehoord: een combi van Japanse en Scandinavische stijl. Deze rustgevende trend wordt namelijk al veelvuldig gebruikt in het interieur. Maar dit jaar mogen we Japandi ook toepassen in onze achtertuin. De eerste stap is om jouw achtertuin om te toveren tot een rustige, serene omgeving. Zorg er daarom voor dat je kleurrijke meubels en accessoires laat staan en kies in plaats daarvan voor zachte en neutrale kleuren. Daarnaast is het belangrijk dat je het minimalisme in het achterhoofd houdt. Voeg dus niet té veel accessoires toe, maar houd het ‘less is more’.

Natuurlijk hoef je de accessoires niet volledig weg te laten. Wel kun je prima kiezen voor een of twee eyecatchers. Kies bijvoorbeeld voor een mooie Japanse lamp, om in de Japandi-sferen te blijven. Ook het gebruik van natuurlijke materialen doet veel goeds in een tuin die rustig moet ogen. Vooral hout is geliefd bij Japandi. Licht en donker hout zijn allebei een goede keuze: licht hout van het Scandinavische stijltje, en donker hout dat typisch Japans is. Oh ja, en wat dacht je van bamboe? Leef je helemaal uit, maar zorg ervoor dat de tuin een geheel blijft.

2. New Retro

De jaren 70 komt weer helemaal terug. Denk maar aan gekke printjes, franjes en een kleurrijke bedoening. Voeg aan deze jaren 70-stijl een modern, warm vleugje toe en je hebt de stijl ‘modern vintage’ te pakken in jouw achtertuin. Kies bijvoorbeeld voor een moderne en strakke loungeset en leg hierop vrolijke kussentjes met een opvallend patroontje. Leg onder het zitgedeelte een Perzisch tapijt neer en jouw achtertuin heeft meteen al een metamorfose gekregen.

Is het tijd om de hele tuin eens om te toveren, in plaats van alleen het zitgedeelte? Pak het dan groots aan. Vervang dan als eerste de bestrating. De bestrating kan jouw tuin namelijk maken of breken, aangezien het een groot gedeelte van jouw tuin inneemt. En als je dan gaat voor een vintage-look, zoek stenen of tegels uit die hier goed bij passen. Zo zijn gebakken waaltjes of dikformaten de perfecte keuze. Deze hebben een natuurlijke en warme uitstraling en dat is precies wat je wil nabootsen in dit stijltje. Naast de bestrating kun je nadenken over de verlichting, accessoires en niet te vergeten: de bloemen en planten.

3. Colorful World

Een wirwar van kleuren, dat is wat centraal staat in deze tuintrend. Eigenlijk mag je helemaal losgaan wanneer jij jouw tuin gaat herinrichten, want in deze trend passen letterlijk alle kleuren bij elkaar. Denk maar aan vrolijke meubels, kleurrijke bloempotten en natuurlijk mogen de vele struiken en heesters niet ontbreken. En als klap op de vuurpijl is deze trend heel makkelijk toe te passen in jouw tuin.

Neem bijvoorbeeld eens een bezoekje aan de bouwmarkt en kies voor een kleurrijke houtlak. Doe eens gek en geef jouw schutting een kleurtje. Hierdoor wordt de term ‘saai’ meteen verleden tijd in jouw tuin. Daarnaast kun je een aantal leuke decoraties toevoegen aan de schutting en natuurlijk aan de rest van de tuin. Combineer de geverfde schutting met kleurrijke meubels, sierlijke kussentjes en een vrolijk tapijtje. Of heb je nog een oud tafeltje staan dat je kunt oppimpen? Alle mogelijkheden zijn eindeloos: dat wordt gegarandeerd een gezellige tuin!