Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

4 praktische tips voor je thuiskantoor

Zeker sinds de uitbraak van corona begin dit jaar werken veel mensen thuis. Er is een ware stormloop ontstaan op kantoorartikelen voor thuis. Logeerkamers en rommelhokken werden omgebouwd tot handige thuiskantoortjes. Een thuiskantoor is natuurlijk heel anders dan het handige, ergonomische en wel overdachte bedrijfskantoor. Maar met deze 4 praktische tips voor je thuiskantoor maak je het extra handig en comfortabel.

1.         Praktisch printen

Veel kantoorbanen zorgen voor papierwerk. Het is regelmatig best handig om te kunnen printen. Maar het is niet zo handig als je cartridge om de haverklap leeg is. Of als hij nét leeg is terwijl je nu meteen die ene print nodig hebt. Dus is het handig om te kiezen voor een instant ink abonnement. Via dat abonnement kun je een bepaald aantal prints per maand maken. En is de cartridge bijna leeg, dan krijg je automatisch en gratis een nieuwe thuisgestuurd. Natuurlijk zorg je daarnaast dat je altijd een pak printpapier klaar hebt liggen, zodat je altijd kunt printen wanneer dat nodig is.

2. Prettig licht

Je kunt alleen prettig werken als de werkruimte goed verlicht is. Je wilt liever niet dat het licht steeds in je gezicht schijnt. Een goede zonwering of raamdecoratie is dus praktisch als je een raam in je thuiskantoor hebt. Heb je geen natuurlijke verlichting vanaf buiten? Dan is het raadzaam om een daglichtlamp te installeren zodat je wel het gevoel hebt dat je in natuurlijk licht zit. Dat is beter voor de ogen en voor het lichaam. Natuurlijk is het sowieso raadzaam om regelmatig even lekker naar buiten te gaan voor een gezonde wandeling.

3. Netjes opgeruimd

De kans is klein dat je baas bij je thuis naar binnen komt wandelen en misprijzend kijkt naar de rommel op je bureau. Maar toch is het belangrijk dat je je thuiskantoor netjes opruimt. Een opgeruimd kantoor zorgt voor minder afleiding en betere concentratie. Bovendien kun je ook sneller je spulletjes terugvinden als ze op vaste plaatsen liggen. Een archiefsysteem of een handige kast is daarom een must in je thuiskantoor.

4. Werk en privé scheiden

Het scheiden van werk en privé is gemakkelijk als je elke ochtend de deur uit stapt naar je werk. Maar als je thuis werkt, wordt dat anders. Je kunt gemakkelijk even een bakje koffie halen of een wasje draaien tussendoor. Als je behoefte hebt om privé en werk te scheiden, moet je voor jezelf de grens leggen bij de deur van je thuiskantoor. Daarbinnen begint je werk, daarbuiten is je privéleven met alles wat je kunt bedenken. Neem dus niets mee naar je kantoor wat je niet ook mee zou nemen naar je werk (een mok koffie uitgezonderd). En neem liever ook niets mee uit je kantoor naar je huiskamer wat je normaal gesproken op kantoor zou laten. Je kunt gerust een andere woonstijl in je thuiskantoor hanteren dan in de rest van je woning.

Je thuiskantoor is je werkplek. Het is dus wel zo prettig als je daar rustig en ongestoord kunt werken. Ook na de coronacrisis zullen veel mensen vaker thuis gaan werken. Als je dan een eigen plekje hebt is dat erg fijn. En met deze 4 tips lukt het jou om zo goed mogelijk te kunnen werken in je thuiskantoor.