Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

4 redenen voor meer groen in huis

Het weekend is aangebroken en we trekken massaal de natuur in. Frisse lucht, een verbeterde weerstand en je zit al snel beter in je vel! We weten allemaal dat groen goed doet voor ons als mens en voor het milieu, maar hoe zit dat voor je huis? Het toevoegen van wat planten en groen aan je woning heeft heel wat voordelen. In dit artikel vertellen we je graag waarom je vandaag nog wat groen geluk moet inkopen!

#1 Het zorgt voor meer sfeer

Yes, een vleugje groen kan werkelijk elke ruimte opfleuren. Vaak wanneer we iets aan ons interieur willen doen, zoeken we naar meubels met houten afwerkingen, kleden en tapijten om de ruimte wat meer in natuurlijke sferen te brengen. Maar om écht de natuur in huis te brengen is de meest voordelige optie het gebruik van planten. Afhankelijk van de hoeveelheid ruimte kun je beslissen welke planten een mooie toevoeging geven aan jouw woonplek. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor wat kleine kamerplanten, zoals anthurium, de flamingoplant of een pannenkoekenplant. Wanneer je op zoek bent naar wat groter geluk, dan kun je denken aan een Monstera – gatenplant of natuurlijk een cactus.

#2 Planten zuiveren de lucht

Door de torenhoge energieprijzen zijn we tegenwoordig steeds meer bezig om onze woning zo luchtdicht mogelijk te isoleren. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar natuurlijk ook voor onze portemonnee. Een nadeel hiervan is wel dat een goed geïsoleerde woning zorgt voor een verslechterde luchtkwaliteit. Niet alleen de warmte, maar ook de vervuilde én vochtige lucht kan zich geen weg meer vinden. Reden genoeg om wat luchtzuiverende planten in huis te halen. Planten die namelijk de lucht zuiveren hebben een gunstig effect op de luchtkwaliteit. Enkele goede planten hiervoor zijn bijvoorbeeld de philodendron melanochrysum en de lepelplant.

#3 Vermindert het geluidsniveau

Minder overlast én een groene jungle in huis. We kunnen begrijpen dat je soms gillend gek wordt van de drukte in en rond je huis. Misschien woon je wel aan de snelweg of aan een drukke straat en kun je moeilijk de rust vinden. Probeer eens wat grote planten met grote bladeren in huis te halen. Deze planten worden akoestisch genoemd omdat ze geluid dempen. Denk bijvoorbeeld aan een erwtenplant of een krulvaren.

#4 Bevordert je humeur

Studies hebben aangetoond dat in de buurt zijn van planten kan helpen om stress te verminderen en een gevoel van welzijn te verbeteren. En tenslotte kunnen planten aan elke ruimte ook visueel je aandacht trekken. Of je nu een torenhoge boom of een kleine miniplant kiest, wat groen aan je huis toevoegen zal je dag zéker opfleuren.