4 tips bij het kiezen van een makelaar

Je bent er eindelijk over uit, je gaat verhuizen. Dan wil je je woning natuurlijk snel en voor een goede prijs verkopen. Alleen is nu de vraag, hoe pak je dit het beste aan? Om te beginnen met een goede verkoopmakelaar. Alleen dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Waarop baseer je de keuze voor een verkoopmakelaar? Welke eigenschappen heeft een goede verkoopmakelaar. En wat zijn de kosten van een makelaar. Dat gaan we allemaal in dit artikel vertellen. 

Kijk verder dan de makelaar van de buren 

Ga niet direct naar de makelaar die het huis van je buren heeft verkocht, kijk eens verder dan dat! Je wilt de makelaar kiezen die het beste bij jou past. Niet die het beste bij iemand anders past. Ga na welke makelaars jij kent, zoek daarnaast nog eens op internet naar een overzicht van makelaar bij jou in de buurt. Zo krijg je een goed beeld van wat er allemaal is. 

Voer onderzoek uit naar verschillende makelaars 

Inmiddels een lijstje gemaakt met makelaars bij jou in de buurt? Dan is de volgende stap om eens wat beter onderzoek te doen. Hoe presenteren de makelaars zich?  Welk gevoel krijg je bij de makelaar? Wat vind je van de foto’s die de makelaar plaatst? Dit zijn allemaal vragen die jij jezelf kunt stellen om te kijken of de makelaar goed bij je past.  

Vraag advies aan familie en vrienden 

Na je vooronderzoek zijn er waarschijnlijk al enkele makelaarskantoren afgevallen. Toch blijven er vaak nog veel opties over. Dan kun je veel informatie halen uit de ervaringen van vrienden, familie, buren of collega’s. Bij welke makelaar hebben zij hun woning verkocht? En wat zijn de ervaringen met de verschillende makelaars. Benut je netwerk, dit is van groot belang.  

Maak vrijblijvende afspraken 

Je lijst met mogelijke makelaars is inmiddels ingekort. Op dit punt kun je de verschillende makelaars uitnodigen voor een vrijblijvend gesprek. Geef makelaars de kans om zich te presenteren. Stel dat je in zee gaat met een makelaar, welke kosten kun je dan verwachten? En zijn er nog bijkomende kosten.

Bron: @WORK Makelaardij, de makelaar in Rotterdam