4 tips voor een natuurlijke inrichting

In de meeste interieurtrends zie je tegenwoordig de noodzaak van natuurlijke elementen voorbij komen. Dit past ook wel bij de huidige mentaliteit. We zijn steeds meer gaan geven om het milieu. Zien steeds vaker de schoonheid in van natuurlijke materialen en verrijken hier onze woningen dolgraag mee. Dat is ook niets voor niets. Natuurlijke details bieden het interieur namelijk extra warmte en sfeer.

Ben jij ook op zoek naar een lichte, natuurlijke en bovenal energieke uitstraling voor jouw woning? Maar heb je geen idee waar je aan moet denken of hoe je dit verwerkt binnen jouw huidige interieur? Maak dan gebruik van de volgende vier tips voor een natuurlijke inrichting en de meest fijne details.

1.      Planten en bloemen

Als er iets is wat niet mag ontbreken in een natuurlijk interieur, zijn het natuurlijk wel planten en bloemen. Deze leggen de basis voor een natuurlijke inrichting. Groot voordeel is dat je dit ook zo duur kunt maken als je zelf wilt. Je kunt kiezen voor een simpele bos bloemen, maar ook grote planten bestellen om de ruimte te verrijken.

Let bij het kiezen van planten en bloemen wel op de uitstraling van de rest van het interieur. De moeilijkheid bij een natuurlijke inrichting ligt hem vooral in het feit dat alles visueel wel goed bij elkaar moet passen en je geen al te grote drukte wilt creëren. Bij een natuurlijk interieur is licht en ruimte van essentieel belang. Vul de ruimte dus niet onnodig op en houd de ruimte in balans.

2.      Kies voor natuurlijke vezels

Natuurlijke vezels spelen een belangrijke rol binnen een natuurlijke inrichting. Hierbij kun je denken aan riet of jute. Dit zijn fijne materialen die goed verwerkt kunnen worden binnen een interieur. Denk bijvoorbeeld aan een rieten schommelstoel in de hoek van de kamer. Dit geeft een lichte ruimte direct meer warmte en diepte. Wil je liever iets minder opvallends? Kies dan voor een rieten mand. Fijn om tijdschriften of speelgoed in op te bergen.

3.      Houten meubels en accessoires

Hout is je beste vriend binnen een natuurlijke inrichting. Bovendien kan het ook nog eens op tal van manieren in het interieur worden verwerkt. Ook is het ook nog eens in enorme overvloed verkrijgbaar in meubelwinkels. Hierdoor wordt het wel heel eenvoudig om je interieur een natuurlijke touch te geven. Denk bijvoorbeeld aan een houten salontafel of eettafel, maar ook aan houten bakjes om spullen in op te bergen.

4.      Kleurgebruik

Ben je op zoek naar een nieuwe kleur op de muren bij een natuurlijk interieur? Kies dan bij voorkeur voor lichte kleuren die de natuurlijke elementen in huis beter laat uitkomen. Het fijne van een natuurlijk interieur is dat je de natuurlijke elementen hun werk laat doen. Zij moeten spreken. Verder geen enorme poespas. Kies dus bij voorkeur voor beige- of wittinten op de muren en contrasteer dit met het groen van planten en de lichte kleuren van hout en riet. Op die manier ontstaat er een leuk, spannend en bovenal warm en gezellig contrast in huis.