Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

4 tips voor het kiezen van een makelaar 

Het kopen of verkopen van onroerend goed met behulp van een taxateur Hilversum is zowel een spannende als zenuwslopende ervaring. Voor de meeste mensen betekent dit een nieuwe ontwikkeling in hun leven op sociaal en financieel gebied. Terwijl sommigen afhankelijk zijn van de online beschikbare informatie om hun eigendommen te kopen of verkopen, zal het inhuren van een makelaar Hilversum helpen om het proces bevredigend te maken. Maar met zoveel makelaars op de markt, kan het overweldigend zijn om een ​​professional te zoeken die je zakelijke en financiële doelstellingen begrijpt. Deze tips helpen je bij het kiezen van de juiste makelaar!

Interview ze

Wees niet bang om vragen te stellen. Voel je vrij om niet alleen meer te weten te komen over het onroerend goed, maar ook over de ervaring van de makelaar, de verkoopgeschiedenis, hoe ze werken en zelfs hun kernwaarden. Je kunt ook vragen naar professionele onderscheidingen of hun specialiteiten. Net als artsen hebben makelaars in onroerend goed bepaalde expertisegebieden in hun vakgebied overgenomen. Je kunt ten minste drie makelaars interviewen om degene met de meest relevante ervaring en vaardigheden te vinden. Chemie is ook een belangrijke factor. Het is ideaal om te werken met agenten wiens persoonlijkheid en waarden overeenkomen met die van jou.

Vind lokale experts

Om een ​​geweldige investering in onroerend goed te kopen, heb je een lokale expert nodig die niet alleen de markttendensen kent, maar ook de lokale vestigingen, transportmogelijkheden en andere belangrijke kenmerken in de gebieden waar je wilt kopen. Als je een verkoper bent, zoek dan een makelaar die een bewezen staat van dienst heeft in het verkopen van onroerend goed in je lokale regio. Makelaars die de ins en outs van de lokale markt begrijpen, zullen je de overhand geven bij het verkopen van je eigendommen. Vastgoed is immers een lokaal spel.

Vraag naar referenties

Kopers en verkopers moeten praten met eerdere klanten van de agent om beter te weten met wie ze te maken hebben. je kunt de makelaar vragen om een ​​lijst van eigendommen die ze hebben verkocht of aangeboden, compleet met contactgegevens van hun klanten. Voor verkopers is het overschatten van de verkoopprijs van een onroerend goed een van de oudste trucs in het boek van een makelaar om de zaken van klanten onmiddellijk veilig te stellen. Ze hebben de neiging om het verkoopcijfer op te blazen om indruk te maken op verkopers. Maar het te dure eigendom zal waarschijnlijk maanden op de markt blijven staan, terwijl de verkoper geld verliest.

Vraagprijs is niet alles

Er zijn andere belangrijkere factoren dan het bepalen van de verkoopprijs van een woning. Het is ook belangrijk om de beschikbaarheid en onderhandelingsvaardigheden van de agent te kennen, bijvoorbeeld om zeker te zijn van hun professionele capaciteiten. Het proces van het verkopen of verwerven van een onroerend goed vereist ook dat je tijd investeert. Daarom moet je de beschikbaarheid van de makelaars evalueren om te zien of zij quality time met je kunnen besteden bij het kopen of verkopen van je onroerend goed.