4 tips voor het kopen van evenementententen!

We zeggen het niet graag, maar soms, zelfs als je veel geld betaalt voor je evenemententent, is het geen garantie dat je een goed product krijgt. Het bekijken van geweldige tentproducten op het internet is één ding, maar als je er zelf een online bestelt, kun je hier en daar worden blootgesteld aan een aantal slechte deals. Partytenten online kopen is dan ook lastiger dan je misschien had verwacht. Desondanks kan het alsnog zeker mogelijk zijn om op het internet een geschikt evenemententent aan te schaffen! In dit artikel noemen we hier namelijk vier tips die hiervoor kunnen zorgen.

Let op de palen

Evenementententen zijn geen kampeertenten. Je wilt dat de palen van kampeertenten dun en flexibel zijn omdat ze horen te buigen. Bij evenementententen wil je dit juist niet. Ze zijn groter en de hoezen zijn zwaarder, dus je hebt stokken nodig om stevig te zijn. Aluminium is prima als ze zwaar zijn; staal is steviger, hoewel ze roesten. Pas op voor tenten die plastic stokken gebruiken! Als je toch hebt gekozen voor plastic palen, zorg er dan voor dat je weet waar je tentstokken kunt kopen om ze te vervangen wanneer ze breken.

Check de reviews

Er is een reden waarom retailers hun klanten smeken om hen te bellen voordat ze klagen over een product. Maar liefst 88 procent van de kopers vertrouwt online beoordelingen. Je moet de reviews echter wel met een korreltje nemen soms. Sommige beoordelingen zijn nep, terwijl sommige anderen geschreven zijn door mensen die echt naar fouten zoeken zodat ze kunnen klagen over het product. Ga voor het midden van de weg en bekijk de 3-sterrenrecensies. Dit zijn meestal degenen die je het meest constructieve inzicht geven in waar je aan begint bij het kopen van een evenemententent.

Kies een goede kleur

Het kan verleidelijk zijn om voor gedurfde kleuren of strepen te gaan als je voor jezelf bedenkt welke evenemententent je wilt kopen omdat ze er zo aantrekkelijk uitzien. Sterke kleuren kunnen er echter heel snel heel oud en versleten uitzien, vooral wanneer ze vervagen. Met de zon en de regen kun je er zeker van zijn dat ze al na een paar keer gebruik tekenen van slijtage vertonen. Het is beter om een ​​neutrale kleur te kiezen, ook omdat ze beter bij elk kleurenthema passen.

Denk aan de ruimte

Er zijn veel soorten evenementententen, variërend van pop-up tenten tot big-top types. De kleine tenten hebben meestal geen extra ruimte nodig omdat ze op zichzelf staan. De grotere hebben echter aan alle kanten vrije ruimte nodig, omdat ze spankabels nodig hebben die aan palen zijn vastgemaakt om de omtrek- en middenpalen de steun te geven die ze nodig hebben om te voorkomen dat ze naar binnen bezwijken onder het gewicht van de hoes en regen. Als je echter een tent van het frametype hebt, wat in feite een netwerk is van kriskras door elkaar lopende stokken die zelfdragend zijn, heb je geen spankabels nodig, dus je hebt geen speling nodig.