Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

4 tips voor het ophangen van je nieuwe tv

Je vader hoefde in zijn jeugd nooit te zoeken naar de meest ideale muurbeugel voor de televisie. Toen hij opgroeide, hadden je grootouders een tv-kast. Het had een aanwezigheid – het nam echt zijn plaats in de kamer in. Tegenwoordig zien we dergelijke kasten niet meer in woonkamers, mensen hebben juist liever een laag kastje waar de tv op staat. Desondanks is dit de afgelopen jaren ook afgenomen in populariteit. In plaats daarvan kiezen steeds meer Nederlanders ervoor om hun tv op te hangen aan een wand. Als je dit ook gaan wil doen in je woonkamer dan is het verstandig om gebruik te maken van de onderstaande tips!

Gebruik de juiste beugel

Het laatste dat je wilt, is al het werk van het installeren van je tv-beugel uitvoeren, alleen om te ontdekken dat je je tv elke keer dat je toegang wilt tot je kanalen, naar beneden moet trekken. Of dat gedurende enkele uren elke middag de verschroeiende weerspiegeling van de zon je onschuldige hoornvliezen dreigt te verschroeien. Als je een draaibare steun nodig hebt, zorg er dan voor dat je dit van tevoren weet. Omgekeerd, als je denkt dat je liever een stabielere montage hebt, zorg er dan voor dat je poorten goed zijn geplaatst voordat je in je muur boort. Je hebt extra hulp nodig om je tv op te tillen en op de juiste manier aan de muurbeugel te bevestigen, dus als je alleen woont, is het zeker verstandig om een vriend te vragen voor wat hulp.

Kies voor de beste locatie

Iets anders belangrijks waar je aan moet denken bij het installeren van een tv-muurbeugel is de locatie van de televisie in je woonkamer. Er komt veel bij kijken, van kijkhoek en blootstelling aan de zon, tot waar je je aangesloten apparaten gaat houden, tot de locatie van het dichtstbijzijnde stopcontact. Dan is er nog de kwestie waar al je kabels naartoe gaan – kabels ophangen kan een doorn in het oog zijn. Het is zelfs een slecht idee om je tv boven een open haard te monteren, hoe contra-intuïtief dat ook is. Het mag er dan misschien mooi uitzien, voor je televisie is het zeker niet een ideale locatie.

Zorg voor een goede voorbereiding

Tenzij je klaar bent om het risico te lopen dat je nieuwe investering de grond raakt en ziet hoe het gaat, is dit niet een van de dingen waar je het gewoon mee wilt doen. Voordat je je tv monteert, wil je weten wat je doet en wat je nodig hebt. Een boormachine, de juiste maat boor, schroevendraaierbit en een stud finder behoren tot de benodigde benodigdheden, en als je de laatste tijd niet veel in huis hebt gedaan, wil je misschien wat opfrissen hoe je ze moet gebruiken. Op het internet vind je hierover veel informatie, zo kun je bijvoorbeeld video’s kijken op YouTube over hoe een boormachine werkt voordat je begint met het ophangen van je televisie aan een muur.