4x TIPS: vind jouw eetkamerstoel met karakter

Industriële eetkamerstoelen zijn de laatste tijd erg populair. Dat komt omdat steeds meer mensen op zoek zijn naar een inrichting met karakter. Daar horen natuurlijk ook eetkamerstoelen met karakter bij. Een industriële eetkamerstoel heeft een stoer en robuust karakter. Daarom passen deze eetkamerstoelen perfect in een woonkamer met een stoer en stevig karakter. Nu is het natuurlijk niet zo dat alle industriële eetkamerstoelen hetzelfde zijn. Veel mensen vinden het immers belangrijk om een interieur te hebben dat niet sprekend lijkt op het interieur van de buren. Daarom geven we je in dit artikel een aantal tips voor industriële eetkamerstoelen die toch onderscheidend zijn.

Een industriële eetkamerstoel met moderne componenten

Wie op zoek is naar eetkamerstoelen met karakter en uitkomt bij industriële eetkamerstoelen, zal in eerste instantie waarschijnlijk denken aan termen als stoer en robuust. Het kan echter ook heel mooi zijn om industriële eetkamerstoelen te combineren met moderne elementen. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van industriële materialen, zoals leer en staal, maar dan met een moderne vormgeving. Veel industriële eetkamerstoelen zijn rechthoekig vormgegeven, dat past ook goed bij het industriële karakter. Maar dat hoeft niet per se. Er zijn ook veel eetkamerstoelen met karakter die moderne, ronde vormen hebben. Door deze combinatie van stijlen te combineren creëer je een originele look in je eetkamer.

Let op de vormen van de poten

Als je op zoek bent naar eetkamerstoelen met karakter dan is het goed om te letten op de vorm van de poten. Veel industriële eetkamerstoelen hebben vrij rechte poten. Met de vorm van de poten kan je in zekere zin ook ‘spelen’ om een wat originelere look te krijgen. Zo heb je bijvoorbeeld eetkamerstoelen met wat rondere poten, of poten die vanuit het midden van de stoel naar de hoeken lopen. Door een eetkamerstoel te kiezen die net wat andere poten heeft, creëer je al een heel andere stoel.

Van welke materialen is jouw industriële eetkamerstoel gemaakt?

Verder kan het goed zijn om te kijken naar de materialen waarvan jouw eetkamerstoel is gemaakt. Zo zijn de meeste industriële eetkamerstoelen van leer gemaakt, maar er zijn veel verschillende soorten leer. Ook de manier waarop het leer afgewerkt wordt kan verschillen. Soms kan het heel mooi zijn om voor stoelen te kiezen die zijn afgewerkt met bijvoorbeeld glanzend leer. Ook kan je het over een compleet andere boeg gooien en bijvoorbeeld stoelen met stalen poten kopen, maar met een stoffen bekleding. Op die manier heb je toch het pure van een industrieel interieur, maar kies je net even voor een andere variant daarop.

Gooi het eens over een andere boeg

Uiteraard kan je het ook over een andere boeg gooien. Je zou ook op marktplaats en in winkels met tweedehands meubelen kunnen zoeken naar ‘echte’ gebruikte meubels. Dit kan een behoorlijke zoektocht zijn, maar uiteindelijk heb je dan wel echte industriële meubels die al een echt leven achter de rug hebben. Niet alleen is dit beter voor het milieu, het kan ook nog eens bijzonder goed zijn voor je portemonnee! Dat is ook niet geheel onbelangrijk.