Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

5 aanwijzingen om je bad perfect te ontstoppen

Almeerders opgelet! Loopt de badkuip maar niet leeg door een verstopping? Drie dagen met een volle kuip: dat schiet niet op! En een badkamer hoort juist een oase van rust en ontspanning te zijn… Tja, bij een verstopte badkamer moet je een keuze maken: ga je zelf aan de slag met de plopper of laat je een rioolspecialist komen? Wij geven je alvast een aantal aanwijzingen. Ga er dus maar even voor zitten!

Badputje ontstoppen met de hand

Als de blokkade in de badafvoer niet al te diep zit, dan kun je het vuil misschien met de hand verwijderen. Hiervoor zul je mogelijk eerst het afvoerputje moeten losmaken, bijvoorbeeld met een schroevendraaier. Is het putje los, dan kun je met rubberen handschoenen de verstopping verwijderen. 

Badputje ontstoppen met soda en heet water

Een oeroude tip, maar wel effectief bij lichte verstoppingen: soda en heet water. Je mengt een pak schoonmaaksoda met een liter heet water. Giet het mengsel in de badafvoer en laat het minstens een half uur intrekken. Spoel het hierna door met een emmer heet water. Gebruik geen kokend water als je beschadigingen wilt voorkomen. Door het mengsel zal het vuil worden losgeweekt of zelfs helemaal verdwijnen.

Bad ontstoppen met soda en azijn

Sommige mensen zweren bij een mengsel van schoonmaaksoda en azijn. Je mengt vooraf een pak soda met een liter azijn in een emmer. Dit mengsel zal sterk bruisen, dus houd je gezicht op afstand! Sluit de emmer ook niet af. Giet het mengsel dan in de afvoer van je bad en laat het minstens een half uur inwerken. Spoel het dan na met heet water. Let wel: soda ontvet en azijn ontkalkt, dus niet alle resten zullen met het mengsel opgelost kunnen worden.

Ga je een ontstoppingsveer gebruiken? Pas dan op!

Een ontstoppingsveer is een meterslange stalen kabel. Hiermee kan men vuil in de leidingen doorprikken dan wel verwijderen. De kabel is heel flexibel, dus hij kan ook door bochten gemanoeuvreerd worden. Bij goed gebruik is de veer zeer handig, maar als je even niet oplet kun je met de veer ook forse schade aan de leidingen toebrengen. Je badkuip kan ook flink bekrast worden.

Toch maar een specialist inhuren? Verstandig!

Een rioolspecialist weet wel raad met je probleem! Als je www.ontstoppingsdienst-almere.nl bezoekt, kun je al binnen 24 geholpen worden door een vakman die snel in Almere kan zijn. Je hoeft hem alleen maar te bellen en je afspraak staat! Laat hem op vakkundige wijze je bad ontstoppen en de badafvoer kan er weer heel lang tegenaan!