5 Budgettips voor het opknappen van je interieur

Met plezier in je huis wonen is belangrijk, ook als je een wat kleiner budget hebt. Je hoeft echt geen genoegen te nemen met mindere kwaliteit of met minder mooie materialen. Als je goed om je heen kijkt, zie je wat er allemaal mogelijk is, ook met een kleiner budget.

Tip 1: Ruil accessoires met vrienden of familie

Soms is een kleine verandering al genoeg om je interieur een nieuw en fris uiterlijk te geven. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om eens in de zoveel tijd de accessoires die je hebt staan of hangen te ruilen met vrienden of familie. Zo hebben jullie allemaal iets “nieuws” in huis.

Tip 2: Koop tweedehands

Online en in kringloopwinkels kun je vaak voor een klein prijsje mooie spullen op de kop tikken. Of het nu gaat om een mooi kleed voor op de grond of om een (voor jou) nieuwe bank, tweedehands is er veel te vinden. Ook kun je zelf je spullen online verkopen, bijvoorbeeld op social media. Op die manier kun je anderen er weer blij mee maken.

Tip 2a: Pimp je oude meubels

Met een schuurpapiertje, een kwast en een potje verf kom je al een heel eind. Kies een mooie kleur uit en maak dat oude kastje de eyecatcher van jouw interieur! Lampen en zelfs bloempotten kunnen enorm opknappen van een lik verf!

Tip 3: Ga naar een budgetwinkel voor je raamdecoratie

Zoals gezegd: ook als je budget wat lager is, hoef je nog geen genoegen te nemen met mindere kwaliteit. Je wilt (kunt) alleen minder betalen. Ben je toe aan nieuwe raamdecoratie? Kijk dan eens bij de schitterende houten jaloezieën en de andere mogelijkheden voor raamdecoratie bij DoeHetBudget.nl. Deze jaloezieën, gordijnen, lamellen en shutters hebben een luxe uitstraling, maar zijn toch zeer betaalbaar.

Tip 4: Schilder de muren

Muurverf, rollers en andere toebehoren hoeven helemaal niet duur te zijn. Je kunt wachten op een goede aanbieding en dan je muren een totaal andere kleur geven. Door je muren te schilderen, krijg je al snel een totaal andere sfeer in huis. Schilderen is minder werk en minder duur dan behangen.

Je kunt met schilderstape ook vlakken op de muur plakken en deze vlakken met verschillende kleuren invullen. Dat is niet alleen leuk om te zien, het is ook nog een leuke klus!

Tip 4a: Schilder de radiatoren met speciale radiatorverf

Op de een of andere manier zien radiatoren er na verloop van tijd niet meer mooi uit. Er is speciale radiatorverf waarmee je je radiatoren kunt schilderen. Deze verf zal niet stinken als je de radiator aanzet en de verf zal ook niet verkleuren door de hitte.

Tip 5: Ga voor groen

Wil je, voor een klein budget, meer sfeer in huis? Overweeg dan om planten neer te zetten. Planten zijn niet alleen goed voor de sfeer, ze zijn ook goed voor de lucht in je huis. Door planten neer te zetten voorkom je dat de lucht in je huis te droog wordt. Ook zorgen planten ervoor dat er meer zuurstof in de lucht komt.