5 cadeau tips voor een echte wijnliefhebber

Is er iemand in je sociale omgeving binnenkort jarig? En zit je met je handen in je haren omdat je nog een cadeau moet kopen, maar totaal geen inspiratie hebt? Laat je dan hier en nu inspireren. Is je vriend, broer, zus of familielid een echte wijnliefhebbers? Kan hij/zij bij wijze van spreken nog geen dag zonder een glas wijn? Dan zijn de onderstaande 5 cadeau tips absoluut een aanrader.  

Cadeautip 1: Een origineel wijncadeau

Goed, wat geef je iemand die dol is op wijn? Het meest voor de hand liggende antwoord is vaak ook een van de beste. Een echte wijnliefhebber maak je natuurlijk blij met, hoe kan het ook anders, wijn! Je kunt natuurlijk een fles wijn kopen waarvan je weet dat dit een van de favorieten van je vriend, vriendin of familielid is. Maar wat dacht je van een origineel wijncadeau, compleet met een mooie houten kistje? Dit zal ongetwijfeld in de smaak vallen.

Cadeautip 2: Een wijnklimaatkast

Dat leuke wijncadeau moet natuurlijk ook op een veilige plek worden opgeborgen. Nu kun je wijn prima in een standaard koelkast bewaren, maar is het veel beter voor de kwaliteit van de wijn wanneer deze in een wijnklimaatkast wordt bewaard. Dit wordt doorgaans ook wel een wijnkast of wijnkoelkast genoemd. Een dergelijke wijnklimaatkast is er natuurlijk in verschillende uitvoeringen. Drinkt je vriendin enkel een specifiek soort wijn? Dan volstaat een wijnkoelkast met een instelbare temperatuurzone. Maar drinkt ze zowel witte als rode wijn? Dan is een wijnkast met twee instelbare temperatuurzones geschikter. Op die manier kun je zowel rode als witte wijn tegelijkertijd bewaren in de wijnkast.

Cadeautip 3: Een wijnspijswandeling

Is de ontvanger van je cadeau graag actief en in de buitenlucht bezig? Dan is een wijnspijswandeling een ontzettend leuk cadeau! Op die manier kun je actief bezig zijn in gezelschap en tegelijkertijd ook samen lekker genieten van een heerlijk wijntje. Hiermee is een wijnspijswandeling het ideale cadeau voor de actieve wijnliefhebbers onder ons. Bovendien verbrand je ook nog eens extra calorieën tijdens je wandeling, wat natuurlijk altijd mooi is meegenomen.

Cadeautip 4: Een wijnboek

Ben je juist op zoek naar een leuk cadeau waarbij de ontvanger lekker kan relaxen en ontspannen in plaats van actief bezig te zijn? Dan zal een wijnboek zeer zeker in de smaak vallen. Iedere wijnliefhebber zal blij zijn met een leuk wijnboek. Zo is The Great Vintange Wine Book een absolute topper onder de echte winenerds. In dit boek vind je alle goede vintage wijnen, maar ook de slechte. Wijnen uit alle grote regio’s als Bordeaux, Bourgogne, Champagne en Madeira. Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke wijnboeken, zo is er voor ieder wat wils.

Cadeautip 5: Wine-Opoly

Tot slot mag Wine-Opoly niet ontbreken in dit lijstje met cadeau tips voor echte wijnliefhebbers. Want wie houdt er nu niet van gezelschapsspellen? En wie houdt er nu niet van een goed glas wijn? Wanneer je deze twee combineert krijg je dus Wine-Opoly. Dit leuke spel kun je voor slechts €16 aanschaffen bij Amazon. Zo heb je dus een ontzettend leuk cadeau voor een zacht prijsje!

Bron: www.smaakvandewereld.nl

Lees ook eens onze handige handleidingen voor de keuken: