5 dingen die onmisbaar zijn in je woning

Ben jij één van de mensen die denkt dat niets onmisbaar is? Dan hebben we voor jou vijf dingen die je gewoon echt niet meer kunt missen in huis.

Warm water

Een heerlijke douche om de dag te starten, een lang bad in het weekend of een comfortabele warmte in je woonkamer. Zonder warm water zou je dag er heel anders uit zien en je huis ook. De badkuip zou je moeten vullen met gekookt water (niet gek dus dat vroeger de badkamer altijd op de beneden verdieping en vaak in de buurt van de keuken was). En hoe gezellig de open haard ook is, standaard je huis er mee verwarmen is toch best een klusje. En dan hebben we het hier alleen nog maar over warm water…

Internet

Ook al deden onze voorouders het zonder, in onze huidige tijd zijn er maar weinig huishoudens zonder internet. En sinds maart 2020 al helemaal niet meer. Want hoe moet je thuiswerken als je niet kunt inloggen. Internet is steeds belangrijk in onze maatschappij. Verbonden blijven, informatie ophalen en verzenden. Contacten leggen, nieuws lezen maar ook films kijken en foto’s met familie en vrienden delen. We merken alleen nog hoeveel we het internet gebruiken als er een storing is en we geen bereik hebben.

Goed internet zorgt er voor dat we weten wat er gebeurt en kunnen sturen. Maar vergelijken is wel verstandig. Er zijn veel aanbieders van internet abonnementen. Al dan niet met tv en bellen. Het slimste is een internet abonnement afsluiten via Beste Deal. Dan weet je zeker dan je niet te veel betaalt en de juiste keuze maakt.

Stroom

Ook elektriciteit kunnen we eigenlijk niet meer missen. Niet alleen om licht te hebben in de avond en nacht maar ook om onze computers te laten draaien, telefoons op te laden en eten te koken (tenzij je op gas kookt natuurlijk). Stroom/elektriciteit zijn een vanzelfsprekendheid geworden en ook steeds belangrijker voor ons. Denk maar aan de elektrische auto’s en de oplaadpalen voor de deur. Aan slimme deurbellen, slimme verlichting en gordijnen die op afstand dicht te doen zijn.

Wil je echt weten hoeveel impact het op jouw leven heeft? Schakel dan in de avond de elektriciteit eens helemaal uit. Liefst in de avond maar overdag kan ook. Wie gaan er in huis roepen en mopperen? Laat de stroom eens een uur of langer uit en kijk maar eens waar je allemaal tegenaan loopt.

Tip: hou wel de vriezer dicht en zet check daarna alle wekkers.

Ramen en deuren

Het klinkt flauw maar ook je ramen en deuren kun je niet missen. Deuren zijn een inkoppertje maar stel je alleen eens voor dat je in een huis zonder ramen zou wonen. Dat er nooit daglicht zou zijn. Niet wakker worden met het zonnetje of geen sneeuwvlokjes zien vallen in de winter. Maar vooral binnen in jouw vertrouwde omgeving niet weten of het dag of nacht is. En als je dan wel gaten in de muren hebt, dan is het in de winter wel erg koud in huis. Gelukkig hoef je er niet over na te denken en zijn er in Nederland geen huizen zonder ramen.