5 Ideeën om uw thuiskantoor optimaal in te richten

Uw thuiskantoor kan stijlvol zijn maar het hoeft niet overvol te zijn. Raak geïnspireerd door enkele designideeën voor een functioneel en chic thuiskantoor.

Industriële stijl

De industriële stijl past uitstekend bij een thuiskantoor. No-nonsense materialen en functionele designs creëren een ontspannen maar doeltreffende omgeving. Het is ideaal voor elk type werk, van onderzoek tot presentaties. Weet u niet waar u moet beginnen? Begin dan eerst met een afgedankte archiefkast. Het oogt minimalistisch en alle papierwerken worden systematisch opgeslagen. De versleten afwerking heeft haar eigen rustieke charmes.

Ruimtebesparende stijl

Een thuiskantoor is vaak niet heel groot. Het feit dat uw thuiskantoor klein is, betekent niet dat u een compromis moet sluiten over de gekozen stijl. Zoek naar moderne ontwerpen die de ruimte maximaliseren, denk bijvoorbeeld aan bureautafel met ingebouwde lades of extra diepe kasten.

Less is more stijl

Soms is het beter om een thuiskantoor zo simpel mogelijk te houden. Zeker als het werk om uiterste concentratie vergt. Teveel poespas kan uw aandacht afleiden. Er is dan geen betere manier dan alles decoratieve kantooraccenten weg te laten en je werkruimte zo overzichtelijk mogelijk te houden. Kies daarbij ook voor lichte kleuren.

Outdoor stijl

Laat het buitenleven binnenkomen en beleef het in uw thuiskantoor. U hoeft niet naar buiten te gaan om een koel briesje op te vangen. Plaats uw kantoormeubelen bij een deur of raam met het uitzicht naar buiten. Om uw kantoor een luchtig gevoel te geven, kies dan doorzichtige materialen, minimalistische structuren en organische kleuren. Neem bijvoorbeeld een houten stoel met een glazen bureau.

Elegante stijl

U hoeft geen architect te zijn om te profiteren van de moderne elegantie. Wie zegt dat een thuiskantoor op een kantoortuin moet lijken? De verschillende combinaties tussen kleuren, vormen en materialen van diverse kantoormeubelen zijn oneindig te noemen. Neem bijvoorbeeld een teak tafel met een leren chester stoel. Werken voelde nog nooit zo elegant!