5 manieren om je huisbeveiliging te verbeteren

Neem even de tijd om de meest waardevolle bezittingen in je huis op te sommen. Stel je nu eens voor hoe je je zou voelen als een van die voorwerpen zou worden gestolen, waarvan sommige misschien onvervangbaar zijn en om sentimentele redenen dierbaar zijn. Het geeft natuurlijk een ziek gevoel in je maag en je wordt al boos puur door de gedachte. Voorkom daarom dat deze spullen gestolen worden door je huisbeveiliging te verbeteren. Je woning beter beveiligen zal er bovendien voor zorgen dat je er meer geld voor kunt vragen als je in zee gaat met een verkoopmakelaar in Amsterdam om het huis te verkopen. Een betere beveiliging van je pand is mogelijk met behulp van de onderstaande vijf manieren.

Cameratoezicht installeren

Zo kun je onder meer de beveiliging van je huis vergroten door camera’s op te hangen. Bedrijven gebruiken ze al vaak, dus wat weerhoudt je ervan om het bij je thuis te installeren? Veel inbrekers zullen wel twee keer nadenken om zich een weg te banen in je privéruimte als ze weten dat ze gevolgd worden door beveiligingscamera’s. Het vergroot uiteraard ook de kans op het identificeren van dieven.

Inbraakalarm installeren

Laat je niet verleiden tot het besparen van centen door een goedkoop en slecht alarmsysteem te kopen. Inbrekers kunnen ze meestal van mijlenver zien. Je kunt bovendien al voor ongeveer € 100 een betrouwbaar inbraakalarm kopen dat aanvallen uitlokt en indringers afschrikt. Daarom is het zeker een goed idee om zo’n systeem te plaatsen in je woning. Ga je met behulp van een makelaar in Amsterdam een nieuw huis kopen? Kijk dan of er al een inbraakalarm geïnstalleerd is!

Laat geen reservesleutel achter

Als er iemand naar binnen moet en jij bent er niet, dan is het altijd verleidelijk om een ​​reservesleutel voor diegene onder de deurmat of in een bloempot naast de deur te leggen. Doe dat niet! Hier moet je echt beslist mee stoppen. Inbrekers zullen namelijk op dergelijke plekken naar sleutels zoeken en ze kunnen daardoor eenvoudig in je huis komen.

Vraag iemand op je huis te passen

Een week of twee op vakantie? Vraag een vriend of buurman om ‘s ochtends als eerste binnen te komen en ‘s avonds als laatste om je gordijnen open te trekken of te openen. Alle post die uit je brievenbus hangt, moet ook door hen worden meegenomen en naar binnen worden gearchiveerd, omdat dit een duidelijk teken is dat je niet thuis bent. Onthoud ook dat je je  aanstaande vakantie niet op sociale media publiceert.

Doe ramen en deuren op slot

Voordat je naar bed gaat of je huis leeg achterlaat, moet je door het huis gaan en controleren of alle ramen en deuren goed vastzitten; je zou er versteld van staan ​​hoeveel huizen er worden ingebroken, simpelweg omdat de ramen en deuren niet zijn afgesloten. Kunnen de ramen of deuren niet meer goed op slot? Vervang ze dan zo snel mogelijk! Inbrekers kunnen anders te eenvoudig je huis in komen, wat uiteraard niet de bedoeling is.