Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

5 planten die perfect zijn voor in de badkamer

Groen in huis is een trend die zich al een aantal jaren aanhoudt. Een grote gatenplant in de woonkamer en een cactus in de slaapkamer, in vrijwel iedere kamer in huis kun je planten vinden. Toch wordt er vaak één ruimte overgeslagen: de badkamer. Het is er donker, klam en vaak iets warmer dan in de rest van het huis, wat ervoor kan zorgen dat niet alle planten het overleven. Toch is een plant in je badkamer, naast de trends van zwarte kranen, zoals een zwarte doucheset, een veel terugkomende trend. Met een plant creëer je sfeer op een natuurlijke manier. In dit artikel zetten wij 5 planten op een rij die zeer geschikt zijn voor de badkamer. 

  1. Varens

Misschien niet een plant die je als eerste zult uitkiezen, maar varens zijn perfect voor de badkamer. Ze houden namelijk van een hoge luchtvochtigheid en zijn makkelijk te onderhouden. Een varen moet wel af en toe wat daglicht hebben. Het is dus een ideale plant als je een raam in je badkamer hebt. 

  1. Kwartjesplant

De kwartjesplant is misschien wel het meest geschikt voor in de badkamer. De grond van deze plant mag best een beetje droog voelen, de kwartjesplant slaat namelijk vocht op in zijn wortels. Dit doen ze in geval van nood. De plant is super makkelijk te onderhouden. 

  1. Aloë vera

Een aloë vera kan eigenlijk niet ontbreken in je badkamer. Deze plant is namelijk super sterk en heeft weinig aandacht nodig om te leven. Daarnaast kun je de aloë vera gebruiken als beautyproduct. Het sap is namelijk super hydraterend wat goed is als masker of scrub. Daarnaast is het super geschikt als littekencrème of aftersun. 

  1. Vrouwentong

De vrouwentong is perfect voor in de badkamer. omdat deze de lucht in de badkamer filtert en ervoor zorgt dat de luchtvochtigheid op peil wordt gehouden. Wat schimmels in de badkamer kan voorkomen. Het is een hele makkelijke plant in onderhoud en heeft niet al te veel water nodig.

  1. Graslelie

De graslelie is al heel snel tevreden. Of je deze plant nu in de schaduw of in de zon zet, de plant is gelukkig. Het liefst krijgt de graslelie twee keer per week water. Eén keer per week sproeien vindt de plant ook heel fijn. Dit doe je in de badkamer heel makkelijk door hem onder een koude douche te zetten.

Deze 5 planten zijn super geschikt voor in jouw badkamer. Welke gaat het voor jou worden?