Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

5 soorten douches voor jouw badkamer

Als je je badkamer gaat verbouwen, dan is het eerste waar je aan denkt waarschijnlijk je douche. De douche is een plek waar je je schoonmaakt en ontspant. De douche draagt ook bij aan de algehele sfeer van de ruimte. Maar welke douche is het meest geschikt voor jouw badkamer? Dat vertellen wij je in dit artikel, want we laten je vijf soorten douches zien.

Soorten douchen

Er zijn veel verschillende soorten douches voor je badkamer. Om inspiratie op te doen, kijk je online of in een sanitairwinkel. Kijken in de winkel heeft als voordeel dat je goed om advies kunt vragen voor de beste douche die bij jou past. Om nog meer inspiratie op te doen, lees je snel verder, want wij laten je 5 soorten douches zien voor jouw badkamer.

Inloopdouches

Een inloopdouche heeft vaak een moderne uitstraling vanwege het feit dat deze geen kozijn of deur heeft. Hierdoor creëer je een open ruimte, wat vooral handig is als je wat meer ruimte in de badkamer hebt. Daarnaast kies je ook voor inloopdouches met glazen muren of douchegordijnen om ervoor te zorgen dat de badkamer niet volstroomt met water.

Douchewanden

Douchewanden hebben vaak een andere uitstraling dan een inloopdouche. Er zijn verschillende soorten douchewanden verkrijgbaar die de ruimte een bepaalde sfeer geven. Denk aan transparant of juist mat. Daarnaast zorgen douchewanden voor extra privacy als je ze combineert met een inloopdouche

Zitdouches

Kun je niet gemakkelijk staan? Dan zijn zitdouches ideaal. Zitdouches zijn bijvoorbeeld ideaal voor ouderen of mensen met een lichamelijke beperking. Maar, zitdouches kunnen ook een luxe uitstraling geven aan de ruimte wanneer je bijvoorbeeld een bankje in de douche plaatst.

Stoomdouches

Bij een stoomdouche moet je misschien denken aan een spa, maar ook thuis kun je een stoomdouche laten installeren. Een stoomdouche combineert stoom met warm water voor nóg meer ontspanning. Ze hebben een luxe uitstraling en geven ook extra gezondheidsvoordelen, zoals het verlichten van spierpijn en verbeteren van de bloedsomloop.

Regendouche

Tenslotte kun je kiezen voor een regendouche. Het water val van het plafond naar beneden, waardoor je het ‘regen’ effect krijgt. Het water voelt hierdoor heerlijk zacht aan. Vind je het fijner om een douchekop vast te kunnen houden? Dan kan je er vaak voor kiezen deze optie erbij te doen.

Bij het kiezen van een douche voor jouw badkamer is het belangrijk om te weten welke soorten douches voldoen aan jouw wensen en eisen. Als je dat weet, kies je de perfecte douche voor jouw badkamer.