Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

5 tips om de perfecte bank te vinden

Een bank is meestal best prijzig. Gelukkig gaan de meeste banken heel wat jaartjes mee, dus hoef je de uitgave niet zo vaak te doen. Maar juist daarom wil je natuurlijk wel een bank waar je lange tijd tevreden mee bent. Ben jij op zoek naar een nieuwe bank? Met deze 5 tips vind je de perfecte bank waar je weer jaren gelukkig mee bent.

1. Bankstel op maat

Elke woonkamer is anders. Dat maakt het kiezen van een bank lastig. Want een standaard afmeting past vaak net niet helemaal mooi in je woonkamer. Neem thuis de maten op waar jouw bank moet passen. Vervolgens kun je zowel in de winkel als online een bankstel op maat zoeken. De betere bankstellen, zoals Montel banken, kun je zelf samenstellen uit verschillende onderdelen. Zo heb je zelf invloed op de afmetingen en het uiterlijk van de gekozen bank.

2. Hoekbank of rechte bank?

Globaal zijn er twee typen banken: hoekbanken en rechte banken. Een rechte bank wordt vaker gebruikt als de ruimte beperkt is. Losse banken bieden wat meer zitruimte, omdat de hoek van een hoekbank iets minder efficiënt is. Een hoekbank is daarentegen een geheel, waardoor het wat rustiger oogt in de kamer. Bovendien kunnen hoekbanken op meer manieren samengesteld worden. Je kunt er bijvoorbeeld een chaise longue aan vast maken om zo een nieuwe look te creëeren.

3. Laat je adviseren

Online een bank kopen heeft als nadeel dat je geen advies kunt vragen. Tenminste, geen gericht advies over jouw specifieke situatie. Het is daarom altijd nuttig om (ook) naar een betere meubelzaak te gaan om advies te vragen. Bij Woonboulevard Poortvliet kun je bijvoorbeeld altijd terecht met vragen. Als je foto’s van je huidige interieur meeneemt, kan het advies helemaal toegespitst worden op jouw situatie.

4. Kies een mooie kleur

Banken worden vaak aangeboden in standaard zwart- wit- of grijstinten. Toch is dat niet altijd wat mooi past in je interieur. Zoek ook eens naar andere mooie kleuren. Je kunt bij het samenstellen van je bank zelf de kleur kiezen. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt. Er zijn van elke kleur tientallen tinten en schakeringen leverbaar. Kies je liever voor een neutrale kleur? Dan breng je kleur in het interieur door middel van mooie kussens of plaids.

5. Welke stof past bij jou?

Een bank die vanuit de showroom of tweedehands wordt verkocht, is al ‘aangekleed’ met een bepaalde stof. Maar bij banken die nieuw worden geleverd uit een winkel kun je meestal zelf de stoffering kiezen. Ga je voor leer, ruwe stof, fijne stof of misschien liever voor suéde? Er zijn heel veel opties. De optie die je kiest hangt af van wat je mooi vindt, maar vooral ook van je leefstijl. Leer raakt bijvoorbeeld snel beschadigd, waardoor dat meestal niet ideaal is voor gezinnen. Heb je kleine kinderen, dan kies je liever voor een bank die je gemakkelijk kunt schoonmaken. Elke stof heeft zijn eigen voor- en nadelen waardoor hij wel of niet past bij jouw woon- en gezinssituatie.

De perfecte bank vinden is iets dat je grotendeels zelf moet doen. Tenslotte gaat het vooral om je eigen woonsituatie en je woonwensen. Toch weerhoudt dat je er niet van om een goede bank te vinden – zelfs als je nu nog niet weet wat je zoekt. Met deze 5 praktische tips slaag jij voor je perfecte bank!