Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

5 tips voor het inrichten van een stoere kinderkamer

Is je dochter of zoon te oud voor een kinderachtige slaapkamer? Dan wordt het hoog tijd voor een stoere kinderkamer! Maar hoe zorg je ervoor dat het ook echt een stoere kinderkamer wordt, waar je kind tevreden mee is? Wij helpen je op weg met 5 tips.

1. Betrek je kind bij het inrichten

Dit is een algemene tip die altijd belangrijk is als je een kamer van een iets ouder kind gaat inrichten. Het is belangrijk dat je kind er zich fijn in voelt en daarom is het goed om hem of haar te betrekken bij het proces van inrichten. Zo zorg je er uiteindelijk voor dat de kids tevreden zijn met hun kamer.

2. Zorg voor een goede basis

Als je een stoere kinderkamer gaat inrichten, dan is het belangrijk om te beginnen met een goede basis. Kies voor een stoere kleur op één muur of op een deel van meerdere muren. Denk bij stoere kleuren bijvoorbeeld aan donkergrijs, donkergroen of donkerblauw. Een houten vloer zorgt ook voor een stoere uitstraling.

3. Kies voor een stoer bed

Het bed vormt eigenlijk het middelpunt van de kinderkamer. En als je dan toch voor een stoere look gaat, dan kunnen we aanraden om te kiezen voor een bed van steigerhout. Dit hout is heel robuust en duurzaam, waardoor het lang mooi blijft. Populair zijn de zogeheten kajuitbedden. Dit zijn eenpersoonsbedden met extra opbergruimte onder het bed. Daar kun je bijvoorbeeld lades of fruitkistjes onder plaatsen.

4. Hang houten legplanken met leren dragers op

Hout is stoer én leer is stoer. Combineer deze allebei door middel van houten legplanken met leren dragers. Dit oogt niet alleen stoer, maar is ook heel praktisch voor het neerzetten van spullen in de kinderkamer.

5. Durf te combineren

Stoer staat vaak gelijk aan gedurfd. En daarom is het belangrijk om bij het inrichten van de kinderkamer ook vooral niet te voorzichtig te zijn. Hang een skateboard aan de muur, spuit een stoere tekst op de deur of misschien wel een complete graffiti op de muur. Alles kan en mag! Met behulp van de bovenstaande tips kun je aan de slag met het inrichten van de stoere kinderkamer!