5 tips voor je gietvloer

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende vloeren waarvoor je zou kunnen kiezen. Zo is een hardhouten vloer bijvoorbeeld nog altijd mateloos populair. Ditzelfde geldt ook voor laminaat, terwijl PVC de afgelopen jaren steeds geliefder geworden is onder Nederlanders. Ook bij de vloer betonlook is dit het geval. Desondanks is de laatste paar jaar de gietvloer echt de populairste vloeroptie van ons land. Dit komt onder meer doordat het verkrijgbaar is in veel verschillende kleuren, terwijl de vloeren die gegoten worden ook gemaakt kunnen zijn van verschillende materialen, waaronder mortex, PU, enzovoorts. Als jij een gietvloer wilt uitzoeken voor in je woning dan is het van belang om de onderstaande tips te gebruiken. 

Ken de nadelen 

Alhoewel een gietvloer veel voordelen heeft, heeft het natuurlijk ook een paar nadelen. Dit geldt in principe voor elke vloer, er is nou eenmaal geen perfecte optie. Desondanks is het wel goed om deze minpunten van een gietvloer te kennen voordat je ervoor kiest om daadwerkelijk zo’n vloer aan te schaffen. Zo moet een gietvloer regelmatig goed onderhouden worden, wat met name van belang is bij een glans of coating. Ook moet je gemorste dranken snel opruimen om vlekken te voorkomen.

Doe vooronderzoek

Voordat je een gietvloer kiest die je wilt laten aanbrengen in je huis, is het goed om vooronderzoek te doen naar deze vloer. Dit doe je in principe al een beetje met behulp van dit artikel, maar online kun je nog veel meer informatie vinden over de gietvloer. Kijk bijvoorbeeld eens naar alle voor- en nadelen van dit type vloer. Vraag bovendien ook anderen die al een gietvloer in hun huis hebben liggen naar hun ervaringen.

Kies voor duurzaamheid

Tegenwoordig is het zeer belangrijk om rekening te houden met de duurzaamheid van producten en/of diensten. Dit komt natuurlijk doordat we beter willen en moeten zorgen voor het milieu. Hier kun je aan meewerken door in je zoektocht naar een gietvloer te kiezen voor een duurzame optie. Hierdoor zul je niet alleen meehelpen aan een groener milieu, maar het kan ook nog eens zorgen voor een geldbesparing.

Ga voor veiligheid

Veiligheid is uiteraard ook echt essentieel. Bij dit aspect bestaan er wel verschillen tussen de verschillende gietvloeren. Zo zijn normaal gesproken naadloos en waterdicht, terwijl ze ook geschikt zijn als je last hebt van een huisstofmijtallergie. Toch is dit niet altijd het geval. Je moet hier dus zeker op letten tijdens je jacht op de perfecte gietvloer. Vergeet dus niet om de verkoper naar de veiligheid van de vloer te vragen voordat je een aankoop doet.

Let op de stijl

Eén van de grootste voordelen van een gietvloer is dat de stijl aangepast kan worden aan de hand van je wensen. Eigenlijk zijn de opties voor kleurgebruik en vormgeving eindeloos bij dit type vloer. Hierdoor is het mogelijk om de gietvloer aan te passen waardoor het beter past bij de huidige look en feel van je huis. Door dit te doen zul je van je hele woning echt een geheel maken.