Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

5 tips waar je op moet letten als je vloertegels uitkiest

De keuze van een tegel wordt vaak puur beïnvloed door de esthetische uitstraling van de tegels. Afgezien van het uiterlijk en de grootte van de tegels, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten bij het kiezen van het juiste product. Deze criteria helpen je bij de keuze van een product dat het beste bij je gebruik en behoeften past.

De juiste stijl en de juiste keuze

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat het moet kunnen integreren met de stijl van je interieur. Om dit te doen, vermijdt je grote variaties in stijl of geef je de voorkeur aan een vrij neutrale oplossing die zich overal kan aanpassen.

In feite biedt de industrie twee soorten producten: Eerste keuze tegels zullen natuurlijk duurder zijn, maar ze zullen superieure kwaliteitscriteria bieden. De tweede keus tegels zijn uiteraard goedkoper.

Materiaalkeuze

Als het duidelijk is dat je tegels je esthetisch moeten bevallen, zul je rekening moeten houden met het gebruik van de kamer waar je de tegels wilt gaan leggen. Stel jezelf dus de juiste vragen voordat je je tegels kiest: in welk type kamer passen de tegels? Zal er veel verkeer zijn? De antwoorden op deze vragen helpen je bij het kiezen van het juiste materiaal. Ga je uiteindelijk voor keramisch materiaal, of liever hardsteen?

Bepaal de grootte en vorm van de tegel

Afhankelijk van de gebruikte ruimte moet ook rekening worden gehouden met de grootte van de tegel. In een badkamer kun je bijvoorbeeld kiezen voor kleine modellenom zo zogenaamde aquaplaning te voorkomen.

Maak in een woonkamer de keuze voor onderhoudsgemak en dus grotere tegels. Heb je direct toegang tot de tuin of tot dieren, dan hebben grotere formaten ook de voorkeur. Er zijn veel tegelformaten beschikbaar, afhankelijk van de fabrikant.

Uiteindelijk gaat het hier natuurlijk ook om smaak. Grote tegels zijn makkelijker te onderhouden, maar als ze niet bij jouw smaak passen moet smaak altijd de voorkeur hebben boven de praktische afwegingen.

Kies de kleur van je tegels

Heldere of pastelkleuren kunnen vandaag je aandacht trekken, maar overweeg verder te zoeken naar de tegelkleur. Dit type vloer verandert niet regelmatig zoals linoleum of laminaatvloer, dus je moet voorzichtig zijn met de stijl die je kiest. Op een lichte ondergrond zie je de onzuiverheden, maar op een donkere ondergrond bezinken de sporen van kalksteen gemakkelijk.

Bepaal hoe de vloertegels gelegd worden

De tegels worden altijd op de vloer verlijmd op een stabiele ondergrond, beton of oude tegels. Als we het hebben over het type installatie, hebben we het over de manier waarop de tegels op de vloer worden geïnstalleerd.

Je kunt ervoor kiezen om jij tegelwerk recht, diagonaal, in een dambordpatroon te leggen of tegelmatten in de vloer te integreren voor een stijlvol effect…

Renoveer je interieur door de juiste tegelvloer te kiezen!