5 verschillende siergrassen die je waarschijnlijk nog niet kent

Siergrassen heb je in allerlei verschillende soorten en maten. Met behulp van siergrassen kun je een hele mooie tuin creëren. Zeker in combinatie met bijvoorbeeld een haag van Japanse hulst, komen de siergrassen goed tot hun recht. Wil je siergrassen gebruiken als aanvulling voor in de tuin, dan is het wel prettig als je ook weet uit welke grassen je kunt kiezen. In dit artikel noemen we een aantal siergrassen waar je hoogstwaarschijnlijk nog niet bekend mee bent. Wellicht dat je hieronder ook wel een siergras aantreft die perfect is voor bij jou in de tuin.

1. Leliegras

Leliegras wordt vooral gebruikt als bodembedekker en staat goed in combinatie met een aantal bloeiende planten. Leliegras wordt tot ongeveer 30 centimeter hoog en heeft ook weinig onderhoud nodig. Bovendien is dit grassoort ook nog eens wintergroen. Je hebt overigens verschillende soorten leliegras. Zo heb je de keuze uit witte bloemen, maar ook uit leliegras met lichtpaarse bloemen.

2. Lampenpoetsersgras

Lampenpoetsersgras is een ontzettend mooi soort siergras. In de zomer krijgt deze grassoort namelijk prachtige pluimen met roze en gele kleuren. Wil je een tuin die in de zomer echt opbloeit? Dan is het geen slecht idee om voor dit type siergras te kiezen. Dit grastype is overigens niet wintergroen. Lampenpoetsersgras kan tot wel een meter hoog worden.

3. Zwarte slangenbaard

Zwarte slangenbaard is erg donker van kleur en daarom ook een vrij unieke plant. Je kunt zo wat meer contrast in de tuin creëren. Dit grastype heeft een wat stoerdere uitstraling. Ook in de winter blijft deze plant zijn kleur behouden. Bovendien heeft deze siergras ook zeer weinig onderhoud nodig, waardoor je er bijna geen omkijken naar hebt.

4. Zegge

Zegge is nog een mooi soort siergras die wintergroen is en weinig onderhoud nodig heeft. De zegge kun je herkennen aan de punten en randen met een net iets andere kleur (geel). Daarom is dit type siergras ook allesbehalve saai. Je hebt overigens ook een groene variant van de zegge.

5. Struisriet

Ben je op zoek naar een siergras die mooi hoog wordt? Dan is struisriet de perfecte keuze voor jou! Deze siergras kan namelijk tot wel 1,5 meter hoog worden. Er zijn verschillende soorten struisriet. De ‘Karl Foester’ staat erom bekend zeer winterhard te zijn en is dus geschikt voor als je ook ‘s winters van je tuin wilt genieten. Ook qua uitstraling zit er relatief veel verschil tussen de soorten struisriet.